Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΔΙΑΛΕΞΤΕ

ΑΝΑΛΓΗΤΟΣ ΧΑΡΤΟΓΙΑΚΑΣ; Η ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΘΕΣΜΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ;
Σε πλήρη μολυσματική δραστηριότητα βρίσκεται το γνωστό σε όλους μας εργοστάσιο πυρήνας, ιδιοκτησίας Γιαννούλη, στον κόλπο της Κισάμου.
Και ενώ τα παράγωγα απόβλητα μολύνουν την ευρεία περιοχή, ο ιδιοκτήτης κύριος Γιαννούλης, αλλά και πρόεδρος της Ένωσης ξενοδόχων νομού Χανίων, περί άλλων τυρβάζει...!!!
Σας ερωτώ λοιπόν ευθέως κύριε Γιαννούλη: Έχετε συναίσθηση ότι η επιχείρησή σας στην Κίσαμο "ΒΙΑΖΕΙ" και "ΑΣΕΛΓΕΙ"  αδιακρίτως σε βάρος ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας;
Περιοχή και κάτοικοι, γίνονται παθητικοί αποδέκτες, "καταναλωτές" αυτής της ασφυκτικής ατμόσφαιρας  μικρο σωματιδίων και αποπνικτικής οσμής του εργοστασίου σας, που οι καιρικές συνθήκες φροντίζουν να διανέμουν με "πνεύμα δικαιοσύνης " μιας και ο άνεμος, βόρειος, δυτικός, ή ανατολικός, φροντίζει να ισομοιράζει χωρίς να αφήνει κανένα "παραπονούμενο" ...!!!!
Αυτήν την αφόρητη πραγματικότητα βιώνουμε στην περιοχή μας καθημερινά,
στην χώρα όπου "νομιμοποιείται" η ανομία !!! μιας και στην αυτονόητη απάντηση του ερωτήματος , ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΩΦΡΟΝ; (αλλού τα σπίτια και αλλού η βιομηχανία;)
ΚΑΙ ΤΙ ΠΑΡΑΦΡΟΝ; 
Η πολιτεία ΕΚ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ, φροντίζει να απαντά και να νομιμοποιεί 
ΤΟ ΠΑΡΑΦΡΟΝ !!!!
Όμως, στην παρούσα, αποκτά μεγαλύτερη σημασία το θέμα, αφού η οικονομική κρίση επιτάσσει την κοινωνία μας να αναζητά νέους αναπτυξιακούς δρόμους και ορίζοντες !!!
Η τοπική κοινωνία ευαισθητοποιημένη πλέον απαιτεί δεν επαιτεί....
Η τοπική κοινωνία αγωνία ...
Η τοπική κοινωνία απευθύνει ένα κατηγορώ σε όσους μεθοδευμένα και σκόπιμα την εφησύχαζαν αποπροσανατόλιζαν την επί σειρά ετών!!!
διαδίδοντας ότι οι συγκεκριμένοι ρύποι δεν επιβαρύνουν την δημόσια υγεία!!!!
Η τοπική κοινωνία καταγγέλλει την εκ "φύσεως" αδυναμία παρέμβασης της πολιτείας, την οποία και εκμεταλλεύονται οι ιδιοκτήτες του εργοστασίου,
επιτρέποντας τους να "χορεύουν" "ασελγόντας" σε βάρος της δημόσιας υγείας!!!
Τέλος, ο ίδιος ο ιδιοκτήτης, ο κύριος Γιαννούλης με την ιδιότητα του ως πρόεδρος ενός κλάδου, της Ένωσης ξενοδόχων νομού Χανίων, από την θεσμική θέση που κατέχει ΟΦΕΙΛΕΙ άμεσα και οριακά, να αποδείξει εάν πράγματι είναι ένας ΑΝΑΛΓΗΤΟΣ τύπου παράγοντας, η ένας ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΣ θεσμικός εκφραστής ενός κλάδου, που άρα τον ενδιαφέρει η αγωνία των πολιτών της Κισάμου, τόσο για τη περιβαλλοντική επιβάρυνση της περιοχής όσο και για την δημιουργική ανησυχία των Κισαμιτών, να σχεδιάσουν μόνοι τους την διαδρομή τους, προσανατολίζοντας το τόπο σε διαφορετικές μορφές ήπιας και αειφόρου ανάπτυξης, προς συμφέρον της περιοχής και των κατοίκων της!
Επίσης αξιοσημείωτη είναι η κινητικότητα από πλευράς Δήμου !
Ας μου επιτραπεί όμως να σχολιάσω ότι, προκειμένου οι δημότες να ανακτήσουν την χαμένη εμπιστοσύνη τους απέναντι στου θεσμούς και ειδικότερα σ αυτούς που τους εκπροσωπούν, ο Δήμος έχει χρέος,να δίνει το παρών και τη μάχη, αδιάλειπτα!!! και ασυμβίβαστα!!! ώστε οι μέχρι τώρα, θετικές παρεμβάσεις του, να αποκτήσουν αξία και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!!!
Και τούτο , για να μην κριθούν οι ως τώρα θετικές κινήσεις του, ως κινήσεις εντυπωσιασμού και προσωπικής προβολής, που ως αρχή έχουν τις φωτογραφίες με τα μικρόφωνα...!!! και ως τέλος ....μερικές έγραφες διαμαρτυρίες !!!
Διότι ο θεσμός παραμένει ζωτικής σημασίας. Όχι μόνο για τις αναγκαίες υπηρεσίες (καθαριότητα, περίθαλψη, περιβάλλον κλπ) αλλά γιατί σήμερα την εποχή της κρίσης, οι δήμοι και οι περιφέρειες μπορούν να αποτελέσουν σημαντικό αποκούμπι της αναγκαίας αλληλεγγύης, αλλά και πυρήνες αντίστασης. Την εποχή που όλοι μιλάνε για την αναπόφευκτη παγκοσμιοποίηση, πρέπει να ξανακαλύψουμε το τοπικό. Στηρίζουμε για να ξανακάνουμε την τοπική αυτοδιοίκηση βασικό κύτταρο δημοκρατίας. Να αναδείξουμε μέσα από τη λύση των προβλημάτων πραγματικούς αγωνιστές και όχι πρόσωπα «κομήτες», που χρησιμοποιούν την τοπική αυτοδιοίκηση, είτε για την κομματική και πολιτική τους ανέλιξη, είτε για την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών ή και ιδίων συμφερόντων.
Ρεβελάκης Γιαννης 
Κάτοικος Κισάμου Χανίων 

Δεν υπάρχουν σχόλια: