Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

ΛΕΩ ΕΓΩ ΤΩΡΑ....

Η πρώτη περιοχή που θα πληγή από τον αδιευκρίνιστο τρόπο, ως και σήμερα, καταστροφής των χημικών της Συρίας θα είναι οι 3 παγκοσμίους φήμης παραλίες μας, Ελαφονήσι- Φαλάσαρνα- Μπάλος. Μήπως είναι λοιπόν επιβεβλημένο να προφυλάξουμε τις παραλίες, τις θάλασσες μας, τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις μας, πρώτα από αυτό και μετά να σκεφτούμε όλα τα υπόλοιπα; 
Και καταλαβαίνεται τι λέω "με τα υπόλοιπα" ..αυτά που δεν μας καταστρέφουν οικολογικά και είναι απαραίτητα έργα υποδομής και ανάπτυξης...όπως ο βιολογικός.
Μάλιστα δεν θα ήταν καθόλου άσχημο να βγούμε (ούνε) και ν΄αρχίσουμε να μαζεύουμε υπογραφές για τις επιπτώσεις που θα είχε ένα λάθος από την καταστροφή των χημικών..... και είμαι σίγουρος ότι σε μια τέτοια κοινή προσπάθεια οι υπογραφές θα ήταν χιλιάδες αλλά και στην σχετική λίστα θα ήταν πρώτοι και σύσσωμοι οι φορείς και οι εκπρόσωποι του δήμου μας!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: