Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Μπράβο παιδιά.
Πλησιάζοντας όλο και πιο κοντά στην έναρξη της προεκλογικής περιόδου πέφτουν οι μάσκες. Τις τελευταίες ημέρες όλο και με μεγαλύτερη συχνότητα πληθαίνουν οι φραστικοί προπηλακισμοί, τόσο προς το πρόσωπο μου όσο και σε φίλα προσκείμενα πρόσωπα στον συνδυασμό της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας Ευθύνης. Μπράβο Παιδιά, συνεχίστε να μας χτυπάτε, αυτό μας γεμίζει δύναμη και ενδυναμώνει τον έντιμο δημοκρατικό μας αγώνα, ενάντια σε συμφέροντα και μικροπολιτικές σκοπιμότητες.   
Καλά το γνωρίζεται, ότι δεν θέλετε ή καλύτερα δεν μπορείτε να αντιπαρατεθείτε μαζί μας με πολιτικά επιχειρήματα και επιστρατεύεται μεθόδους πολιτικής όξυνσης, βγαλμένε λες, από το σκοτεινό παρελθόν. Προσπαθείτε, μάταια θαρρώ, να μας εξισώσετε μαζί σας, λές και είμαστε συνυπεύθυνοι για την κακοδιάχειριση τόσων ετών που εφαρμόζετε. Σαν να μην έφτανε αυτό, προεξοφλείτε ότι θα ασκήσουμε το ίδιο άγονη διοίκηση σας την δική σας, στην περίπτωση που κερδίσουμε τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ο περισσότερος κόσμος καταλαβαίνει, ότι βρίσκεστε σε πανικό και ότι νιώθετε την γη να χάνεται κάτω από τα πόδια σας, επειδή τολμήσαμε να προτείνουμε δημιουργικά και να σκεφτούμε διαφορετικά.
Ποιος τελικά είναι υπεύθυνος για τα άλυτα και χρόνια λιμνάζοντα προβλήματα του τόπου μας, αυτοί που ασκούν ελλειμματική διοίκηση τόσα χρόνια  ή ο συνδυασμός της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας Ευθύνης; 
Παρά τις προκλήσεις που δέχομαι προσωπικά, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι με όλες μου τις δυνάμεις, για την προώθηση των θέσεων μας με μοναδικό απώτερο σκοπό την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπο μας. Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω, προς κάθε κατεύθυνση, ότι ο δημόσιος λόγος μου, δεν φιμώνεται και οι θέσεις μου δεν κάμπτονται, όσο και αν προσπαθήσετε, ότι μέσα κι αν χρησιμοποιήσετε.
Είμαι περήφανος που προέρχομαι από την αγωνιστική οικογένεια των Πατέρηδων, οι οποίοι στο παρελθόν από τον παππού μου τον Πατερογιώργη μέχρι τον Πατερομανόλη από το Κουστογέρακο δεν δείλιασαν ποτέ σε προκλήσεις, υπερασπίστηκαν τις θέσεις τους και υπηρέτησαν τις αξίες και τα ιδανικά τους με απαράμιλλο σθένος και πατριωτισμό.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Πατεράκης Ευάγγελος
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας Ευθύνης