Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΔΡΑΠΑΝΙΑ

Για την Κίσαμο όλων και όχι των ολίγων
Είναι ιδιαίτερα σημαντική η δυνατότητα που δίδεται μέσω της εφημερίδας σας να τοποθετούνται κάποιοι δημόσια και να γνωρίζει ο πολίτης πως σκέφτονται και πως πράττουν, ιδιαίτερα άνθρωποι που έχουν θέσεις ευθύνης.
Έτσι λοιπόν τοποθετήθηκα δημόσια για ένα έργο (Ισόπεδος Κόμβος Δραπανιά) και μεταφέροντας  την αγωνία τόσο τη δική μου όσο και του συνόλου των ανθρώπων που βλέπουν και αναρωτιούνται πότε θα τελειώσει το έργο αυτό.
Αντί λοιπόν να πάρουμε απάντηση από τους αρμόδιους γι’ αυτό το θέμα, διαβάζουμε μια επιστολή του γνωστού σε όλους μας πλέον «Αντί – Δημάρχου», κ. Πιτσιγαυδάκη να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.  
«Ο ισόπεδος κόμβος Δραπανιά είναι κόμβος οδικής ασφάλειας έως τη δημιουργία του ανισόπεδου κόμβου Νοπηγίων που ακόμα δεν έχει μελετηθεί (και φυσικά του πλήρους δικτύου παράλληλων δρόμων που απαιτείται). Αυτή είναι η απάντηση της Γ.Γ. Δημοσίων Εργων του Υπουργείου Υποδομών (με το έγγραφο 948/24-9-2012) στο αίτημα του Δήμου μας για μελέτη και κατασκευή ανισόπεδου κόμβου Νοπηγίων. Σύμφωνα με το έγγραφο αυτό, η κατασκευή ισόπεδου κόμβου στον Δραπανιά είχε αρχικά  ...
... ενταχθεί σε πρόγραμμα οδικής ασφάλειας από το 2006, αλλά δεν υλοποιήθηκε τότε γιατί δεν υπήρχε πλήρης μελέτη», σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Πιτσιγαυδάκη.
Δύο τουλάχιστον, ερωτήματα προκύπτουν. Πότε είδατε εσείς κυβέρνηση να αμφισβητεί τον ίδιο της τον εαυτό; Με τη δική σας λογική, ουσιαστικά μας λέτε ότι αν ο Πρωθυπουργός της χώρας για παράδειγμα μας πει ότι η Ελλάδα του 2014 ζει το δικό της «success story», αυτό ισχύει. Και ας έχουμε χιλιάδες αυτόχειρες και εκατομμύρια ανέργους κατά τη διάρκεια της θητείας του και λόγω των πολιτικών του. Επομένως, θεωρώ ως άκυρη και ανούσια τη δικαιολογία που χρησιμοποιήσατε προκειμένου να «νομιμοποιήσετε» στη συνείδησή σας το γνωστό έργο.   
Δεύτερον, η Γ.Γ. Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Υποδομών –σύμφωνα με τη δική σας απάντηση- σας νομιμοποιεί να κάνετε πράξη ένα «έργο–υποέργο», και μετά αφού γίνει η πολυπόθητη μελέτη να κάνουμε πράξη και κάτι άλλο. Αυτό σημαίνει, ότι η μετέπειτα μελέτη θα πρέπει είτε να προσαρμοστεί με δεδομένο το «έκτρωμα» που θα δημιουργηθεί, είτε να παραγκωνιστεί το νέο σας έργο. Τι σημαίνει αυτό σε απλά ελληνικά; Ότι λόγω της ατολμίας σας να κάνετε μια πλήρης μελέτη και να διεκδικήσετε επί αυτής, προτιμήσατε κάτι λιγότερο από το πρέπον. Τουλάχιστον πήραμε ακόμη μια υπόσχεση, από αυτές που έχουμε χορτάσει να υλοποιούνται!!! Τουλάχιστον, θα έχετε να βάλετε κάτι στο προεκλογικό σας φυλλάδιο.  
Αντί λοιπόν να αναλογιστούμε τις συνέπειες που θα προκύψουν από τη συγκεκριμένη παρέμβαση, αντί λοιπόν να αναλογιστούμε ότι θα σπαταληθούν χρήματα του ελληνικού λαού για ένα έργο που δε  θα δώσει τα ζητούμενα αποτελέσματα για το κοινό συμφέρον , κάποιοι προτιμούν να αναλωθούν σε ένα παιχνίδι ψεύτικων εντυπώσεων και προεκλογικών φανφάρων που την επόμενη μέρα δε θα έχουν καμία σημασία, που την επόμενη μέρα το μοναδικό που θα τους νοιάζει θα είναι για το ποιος θα κόψει πρώτος την κορδέλα, χάριν της οποίας θα χαθεί ένα μεγάλο έργο για την Κίσσαμο που θα στοχεύει στην ανάπτυξη και την ασφάλεια, και στο να καλοπιάσουμε εξυπηρετώντας τους ολίγους «φίλους και γνωστούς». 
Θεωρώ την επίθεση του κ. Πιτσιγαυδάκη στο πρόσωπό μου προβλέψιμη. Άλλωστε, ακόμη και μέσω αυτής της νευρικής και σπασμωδικής απάντησης, έστω κατά έμμεσο τρόπο επαληθεύομαι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το επιδιώκω. Είναι η κραυγή μου κραυγή αγωνίας για το μέλλον του τόπου μου…ένα μέλλον που βλέπω ολοένα και περισσότερο να απομακρύνεται από την επιδιωκόμενη ανάπτυξη λόγω της έλλειψης ορθολογικής πολιτικής και της πολιτικής ανικανότητας. 
Στις απαντήσεις σας στην εφημερίδα μπορείτε να λέτε ότι θέλετε, να φωνασκείτε και να εξοργίζεστε με την κοινή λογική που για ακόμη μια φορά βρίσκετε μπροστά σας ως τοίχος δικαίου. Αναρωτιέμαι όμως, τι θα λέτε αύριο στους συμπολίτες μας όταν θα καταλάβουν το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται ελέω των αποφάσεών σας. 
Μία εκλογική νίκη δε σας δίνει κανένα απολύτως δικαίωμα για να πράττετε κατά πως θέλετε, ή σύμφωνα με ορισμένα ιδιαίτερα συμφέροντα. Κύριε Πιτσιγαυδάκη, κύριε Μυλωνάκη, οι Κισαμίτες και οι Κισαμίτισες σας εμπιστεύθηκαν την εκπροσώπησή τους και όχι τη ζωή τους. Εσείς παρόλα αυτά, αυθαίρετα και δίχως να ρωτήσετε κανέναν, πολιτεύεστε και πράττετε εις βάρους της κοινωνίας. 
Σε αυτό το σημείο έγκειται και η μεγάλη μας διαφορά. Πιστεύω ακράδαντα πως η Δημοτική Αρχή οφείλει να γίνεται πρώτη το παράδειγμα και να δίνει στον πολίτη τη φωνή και το βήμα διαλόγου, να ενισχύει το δικαίωμά του στο να παρεμβαίνει και να συμμετέχει στα πράγματα του τόπου του. Αντιθέτως, εσείς κύριοι, προτιμάτε να κλειστείτε σε ένα γραφείο και να προστατεύετε με κάθε μέσο μια «καρέκλα», ή όπως θα έλεγε και ο ποιητής «ένα άδειο πουκάμισο» και να αποφασίζετε για τους πολίτες δίχως τους πολίτες.        
Θέλετε έργα-φελλούς; Το κάνετε ήδη. Προτιμάτε να τα βάζετε με τον Σταθάκη αντί να στρωθείτε στη δουλειά και να διεκδικήσετε το καλύτερο για τον τόπο; Και αυτό το κάνετε ήδη. Εμείς σε αυτό δεν έχουμε ούτε τη θέληση να συμμετάσχουμε, ούτε το επίπεδο σύμφωνα με τα λεγόμενα σας. Και για να σας απαντήσω στις προσωπικές σας επιθέσεις, σας τονίζω το εξής: προτιμώ χίλιες φορές να βρίσκομαι στη θέση της αντιπολίτευσης αξιοπρεπής, παρά στη θέση του Δημάρχου αναξιοπρεπής. Προτιμώ να υπερασπίζομαι τα δικαιώματα των Κισαμιτών και το καλό του τόπου μας απ’ όποιο μετερίζι κι αν βρίσκομαι, παρά να έχω ως αυτοσκοπό μου την εξουσία εις βάρος των υπολοίπων. Τη φωνή μου δεν πρόκειται να τη φιμώσετε ούτε με «ανόητες και εκτός τόπου και χρόνου» απαντήσεις του Υπουργείου, ούτε με ψευτοπαληκαρισμούς. Γιατί η φωνή μου προέρχεται από τη δύναμη που παίρνω καθημερινά από τον αέρα της Κισάμου και απ’ τα πρόσωπα των Κισαμιτών.   
Με εκτίμηση
Σταθάκης Θεόδωρος,
Υποψήφιος Δήμαρχος Κισάμου
stathakisteo@hotmail.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: