Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ

Kάμετε το σπίτι σας Σχολείο και Εκκλησία!
Ελληνόπουλα της Γερμανίας.
Γνωρίζω πως έχετε ελάχιστες ώρες για τα μαθήματα των θρησκευτικών σας και σας λείπουν τα απαραίτητα βιβλία για το μάθημα αυτό.
Σε μερικά σχολειά μάλιστα, που δεν υπάρχουν Έλληνες διδάσκαλοι, τα Ελληνόπουλα μαθαίνουν καθολική ή Προτεσταντική Διδασκαλία και φοβούμαι μήπως τα παιδιά μας, λησμονήσουν την Ορθόδοξη Παράδοση μας και παρακαλώ τους ιερείς μας, με τα κατηχητικά σχολεία και του Έλληνες γονείς με την θρησκευτική αγωγή του σπιτιού τους, να αναπληρώσουν το κενό αυτό.
Γι΄αυτό επαναλαμβάνω και τονίζω. Έλληνες γονείς!
Κάμετε και το σπίτι που μένετε, όσο μικρό και φτωχικό και εάν είναι, κάμετε το Ελληνικό σχολείο και Ορθόδοξη εκκλησία. Η ελληνική γλώσσα, το καντήλι, το εικόνισμα και το θρησκευτικό βιβλίο δεν πρέπει να λείπουν από το σπίτι σας.
Εμείς οι Έλληνες δεν μπορούμε να ξεχάσομε τις ανθρωπιστικές μας Παραδόσεις. Δεν μπορούμε να ξεχάσομε αυτό που έγραψε ο μεγάλος μας σοφός Πλάτων, «πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής πανουργία εστίν». 
Ουψάλα 1968

Δεν υπάρχουν σχόλια: