Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ...

Πρωτοποριακή θεραπευτική ιππασία, στο Καστέλι Κισάμου
Η Επιστημονική Εταιρεία Θεραπευτικής Ιππασίας και Ιπποθεραπείας Ελλάδος (Ε.Ε.Θ.Ι.Ι.Ε.) που δραστηριοποιείται στο χώρο της Θεραπευτικής Ιππασίας και Ιπποθεραπείας τα τελευταία χρόνια στον Ιππικό Όμιλο Βαρυμπόμπης, καθώς και στον Ιππικό Όμιλο Βορείων Προαστίων, τώρα βρίσκεται και στην περιοχή των Χανίων, στο Καστέλλι Κισάμου!
Είναι μία απ΄τις λίγες ομάδες στην Ευρώπη που αποτελείται μόνο από επιστήμονες στο χώρο της υγείας (Λογοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Φυσικοθεραπευτές, Ψυχολόγους κλπ.), καθώς φιλοσοφία της είναι ότι το άλογο είναι ένα πολύτιμο μέσο αποκατάστασης ....
......και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζεται.
Η Θεραπευτική Ιππασία είναι μία δραστηριότητα, η οποία χρησιμοποιεί την κίνηση του αλόγου, για να βελτιώσει νευρολογικές, νοητικές, επικοινωνιακές και αισθητηριακές δυσλειτουργίες σε παιδιά και ενήλικες. Πρόκειται για μια δομημένη θεραπεία με δικά της θεραπευτικά πρωτόκολλα, αλλά με κοινούς - με τις άλλες θεραπείες - στόχους.
Η Θεραπευτική Ιππασία ωφελεί τα άτομα σωματικά, κοινωνικά, εκπαιδευτικά και ψυχολογικά, εφόσον είναι μια ευχάριστη αθλητική και παράλληλα θεραπευτική
δραστηριότητα. Παιδιά, έφηβοι και ενήλικες έχουν τη δυνατότητα να βρουν νέους τρόπους για να καλλιεργήσουν θετική συμπεριφορά και να αναπτύξουν ισορροπημένες κοινωνικές δεξιότητες μέσω της ομαδικής δραστηριότητας, χρησιμοποιώντας το άλογο ως μέσο έκφρασης και επικοινωνίας.
Η Ιπποθεραπεία είναι το πιο εξειδικευμένο κομμάτι της Θεραπευτικής Ιππασίας, καθώς πρόκειται για μια Λογοθεραπευτική ή Φυσιοθεραπευτική ή Εργοθεραπευτική πράξη, που χρησιμοποιεί την κίνηση του αλόγου ως μέρος ενός ολοκληρωμένου θεραπευτικού προγράμματος, για να πετύχει λειτουργικά αποτελέσματα.
Η κίνηση του αλόγου είναι τρισδιάστατη, πολύ κοντινή με την ανθρώπινη κίνηση. Μεταφέρει στο ανθρώπινο σώμα περίπου εκατόν δέκα τρισδιάστατες ταλαντώσεις το λεπτό, με αποτέλεσμα ο αναβάτης να γυμνάζεται παθητικά και να εξασκεί την ισορροπία του, ενώ παράλληλα του προκαλεί ευχάριστα συναισθήματα.
Κατά τη διάρκεια της Ιπποθεραπείας, το άτομο μαθαίνει να προσαρμόζει τη στάση του αναγκαστικά, για να διατηρήσει τη θέση του πάνω στο άλογο. Η θερμότητα του αλόγου, σε συνδυασμό με τις ρυθμικές ταλαντώσεις, μειώνει τον υψηλό μυϊκό τόνο, με αποτέλεσμα να προάγει τη χαλάρωση του ιππέα με σπαστικότητα.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: