Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

ΙΣΟΠΕΔΟΣ ΚΟΜΒΟΣ ΔΡΑΠΑΝΙΑ

Δυστυχώς, βλέποντας οι πολίτες να κατασκευάζονται τέτοια έργα απογοητεύονται και αναρωτιούνται, για αυτούς που τους κυβερνούν και τι αποφάσεις παίρνουν. Αναρωτιούνται αν τους υπολογίζουν, αν νοιάζονται για τη ζωή τους , αν θα πρέπει να πληρώνουν φόρους για να φτιάχνουν τέτοια έργα (γιατί από τα χρήματα των φορολογούμενων πολιτών υλοποιούνται)
Ο ΒΟΑΚ στην συγκεκριμένη περιοχή χρειαζόταν, αλλά και χρειάζεται, την κατασκευή ανισόπεδου κόμβου στο Κολένι και την σύνδεση των παράλληλων οδών της εθνικής με την πόλη της Κισάμου. Αυτή ήταν και παραμένει η θέση μας όταν ενημερωθήκαμε σε ένα δημοτικό συμβούλιο για την έγκριση της κατασκευής του ισόπεδου κόμβου στο Δραπανιά, δηλώνοντας ότι με αυτή την κατασκευή θα προσθέσομε άλλη μια καρμανιόλα, στο ήδη επικίνδυνο ΒΟΑΚ, με την επίσημη σφραγίδα του κράτους μας.
Άραγε ποιοι ευθύνονται για αυτό το έργο;
 Αυτοί που όταν έγινε η κατασκευή του ΒΟΑΚ σχεδίασαν ένα ισόπεδο κόμβο για να ευχαριστήσουν κάποιους;
Αυτοί που διαχρονικά ...
....από τότε δεν έκαναν αυτά που έπρεπε για την οδική προστασία και την ανάπτυξη της περιοχής;
Αυτοί που από το 2007 ζητούσαν επίμονα την υλοποίηση του σχεδιασμού για την ισόπεδη σύνδεση του Δραπανιά, θεωρώντας ότι έτσι θα βοηθούσαν τις επιχειρήσεις τους;
Αυτοί που τελικά υπέκυψαν στις πιέσεις και αποφάσισαν να υλοποιηθεί αυτό το έργο, δίχως μάλιστα να εξασφαλίσουν την απαιτούμενη γη προκειμένου να γίνει αυτό που θέλουν;
Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του. Είναι πολιτικά ανήθικο κάποιοι να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους γι αυτό το έργο και άλλοι ως φερέφωνα να προσπαθούν να συνδυάσουν την κατασκευή του έργου με την λειτουργία παρακείμενου καταστήματος.
Ερωτώνται οι αρμόδιοι για το πότε προβλέπεται να ολοκληρωθεί «το έργο που έχουν σχεδιάσει». Αντιλαμβάνονται τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν ενόψει της τουριστικής περιόδου. Εύχομαι να τελειώσει σύντομα χωρίς να χρειαστεί να συμβεί κάποιο ατύχημα ή δυστύχημα.
Επιτέλους αυτοί που διαχειρίζονται δημόσιες αποφάσεις και χρήματα ας αποφασίζουν με γνώμονα το κοινό καλό και όφελος και όχι με ρουσφετολογικές γνωριμίες και πιέσεις! Ο τόπος μας δεν αντέχει άλλο τέτοιες νοοτροπίες!
Με εκτίμηση
Σταθάκης Θεόδωρος
Δημοτικός Σύμβουλος
Υποψήφιος Δήμαρχος Κισάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: