Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

CRETELEON

Πίσω από τη Μεσογειακή διατροφή κρύβεται το μυστικό της κρητικής μακροζωίας, η οποία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε μια διατροφή βασισμένη στο ελαιόλαδο. Αν και οι Ιταλοί έχουν διαφημίσει με τον καλύτερο τρόπο -αν και όχι με τον εντιμότερο αφού τα περισσότερα ελληνικής προελεύσεως ελαιόλαδα πλασάρονται ως ιταλικά- η Κρήτη δίχως αμφιβολία κρατάει τα ηνία σ’ αυτό που λέμε ελαιόλαδο με πλούσια γεύση.
Η βιολογική καλλιέργεια τα τελευταία χρόνια έχει πάρει τα πάνω της, με τους Έλληνες επιχειρηματίες να «ποντάρουν» ......
.......σ’ αυτό το ισχυρό χαρτί που ανοίγει πόρτες στις αγορές του εξωτερικού. Πριν από περίπου δύο χρόνια έκανε την εμφάνισή του το Creteleon, που όπως μπορείτε να φανταστείτε είναι ελαιόλαδο που παράγεται στην Κρήτη. Η ειδοποιός διαφορά του από τα υπόλοιπα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά έγκειται στο ότι πρόκειται για Premium Βιολογικό Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο.
Και μόνο από τη συσκευασία καταλαβαίνει κανείς ότι προορίζεται για εκλεπτυσμένα γούστα και «καλομαθημένους» ουρανίσκους. Η δε διαχείριση  της συσκευασίας των μπουκαλιών γίνεται χειροκίνητα και χωρίς να παρεμβάλλονται φίλτρα ή αυτοματισμοί, ώστε να διατηρηθούν όλα τα στοιχεία της ευχάριστης γεύσης, του αρώματος, και της υψηλής ποιότητας του λαδιού αναλλοίωτα.
Το Creteleon είναι ο «Βενιαμίν» της οικογένειας Καρτάκη, η οποία για πάνω από τέσσερις γενιές δίνει έμφαση σε ποιοτικά και βιολογικά προϊόντα. «Η ιδέα για το Creteleon έχει ξεκινήσει τα τελευταία δύο χρόνια και πέρασε από διάφορα στάδια και αρκετή έρευνα για να καταλήξουμε στο αποτέλεσμα που έχουμε σήμερα», αναφέρει στο Fortunegreece.com ο Γιώργος Καρτάκης, ο οποίος μαζί με τα αδέρφια του Σωκράτη και Άγγελο συνεχίζουν την παράδοση του πατέρα τους Χρήστου Καρτάκη.
Το Creteleon είναι περιορισμένης παραγωγής και γι αυτό κάθε μπουκάλι συνοδεύεται από το δικό του μοναδικό σειριακό αριθμό. Ο μέσος όρος των παραγόμενων μπουκαλιών αυτή την στιγμή, από τους ελαιώνες στην Κίσσαμο Χανίων, ανέρχεται περίπου στα 5000 μπουκάλια το χρόνο, με εξαίρεση το 2013 που αποτέλεσε μια αρκετά δύσκολη αγροτική χρονιά και είχε ως αποτέλεσμα τη διάθεση 1200 μπουκαλιών. Ωστόσο, συνοδεύτηκε από επενδύσεις που αφορούσαν στην δημιουργία τυποποιητηρίου.
Το Premium ελαιόλαδο διατίθεται σε συσκευασία των 500ml και μέσα στην τρέχουσα χρονιά η διοίκηση κάνει σχέδια για διεύρυνση της προϊοντικής της γκάμας. «Εντός του 2014 έχουμε σκοπό να διαθέσουμε το Creteleon και σε συσκευασία των 200ml, ενώ ταυτόχρονα προετοιμαζόμαστε για επέκταση της γκάμας μας και με άλλα βιολογικά προϊόντα υψηλής ποιότητας από αυστηρά επιλεγμένους συνεργάτες παραγωγούς». Επίσης, η διοίκηση της εταιρείας είναι ανοιχτή στη σύναψη συνεργασιών με παραγωγούς που παράγουν αντίστοιχης υψηλής ποιότητας προϊόντα.
Όσο για το αν η κρίση επιτρέπει την πώληση βιολογικών προϊόντων, ο κ. Καρτάκης τονίζει πως οι ξένες αγορές αποζητούν και εκτιμούν τα υψηλής ποιότητας βιολογικά προϊόντα και παρουσιάζονται αρκετά έτοιμες σε προϊόντα όπως το Creteleon. «Παρότι εν μέσω κρίσης επικρατεί η άποψη πώς δεν “κινούνται” τα Premium & Luxury υψηλής ποιότητας προϊόντα, υπάρχει απαιτητικό κοινό που τα εκτιμά και τα επιλέγει, καθώς θέλει κάτι ιδιαίτερο με άριστη ποιότητα».
Το κρητικό λάδι πέραν της εγχώριας αγοράς έχει τοποθετηθεί και στην Κύπρο, με πιο πρόσφατη την συνεργασία της οικογένειας Καρτάκη με το πρώτο ελληνικό farmer’s market που εγκαινιάστηκε πριν από λίγες ημέρες. Παράλληλα, βρίσκονται σε συζητήσεις για τη διάθεσή του σε επιλεγμένα καταστήματα σε Γερμανία, Αγγλία και Γαλλία. Αισθητή όμως αναμένεται να κάνει την παρουσία του και σε διεθνείς διαγωνισμούς στους οποίους θα λάβει μέρος κατά τη διάρκεια του α’ εξαμήνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: