Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

ΠΟΥ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΑ ΤΑ 60.000ε;

Τα 8 αιτήματα της ΕΠΟΦΕΚ προς τους υποψήφιους δημάρχους Κισάμου!!!
1) Να παραχωρούν δωρεάν τη χρήση χώρων για τις ανάγκες των πολιτιστικών συλλόγων μετά από αίτημα τους, καθώς και να τους παραχωρούν δωρεάν ρεύμα, τηλέφωνο, και νερό!!
2) Αγορά αναγκαίου εξοπλισμού τον οποίον θα παρέχουν δωρεάν για τις εκδηλώσεις των Πολιτιστικών συλλόγων, όπως καρέκλες, εξέδρες, τραπέζια, καθώς και ηχητικό εξοπλισμό!!
3) Να χρηματοδοτούν τα κοινά προγράμματα των εκδηλώσεων των συλλόγων!
4) Να χρηματοδοτούν την φωτογράφηση και βιντεοσκόπηση όλων των εκδηλώσεων για την δημιουργία ιστορικού αρχείου!
5) Να χρηματοδοτούν θεσμικές εκδηλώσεις που στόχο έχουν την ανάδειξη και προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Δήμου όπως συνέδρια και ημερίδες!
6) Το 1,5% επί των τακτικών εσόδων να επιμερίζεται, σύμφωνα με ένα πάγιο κανόνα μεταξύ των φορέων.
7) Στην ιστοσελίδα του δήμου να υπάρχει παράθυρο για τους πολιτιστικούς συλλόγους
8) Να θεσμοθετηθεί δια μέσω απόφασης δημοτικού συμβουλίου ότι επίσημος άμισθος σύμβουλος του δήμο για θέματα πολιτισμού είναι η ΕΠΟΦΕΚ.

Φυσικά αυτά τα 8 ερωτήματα απαντήθηκαν από ένα νυν και 2 υποψηφίους δημάρχους...αν και δεν ξέρω τις απαντήσεις, υποπτεύομαι παραμονή εκλογών δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετικές από ένα μεγαλοπρεπές ΝΑΙ σε όλα!!!!

Υ.Σ Με άλλα λόγια αν οι απαιτήσεις γίνουν όλες δεκτές γιατί άραγε να υπάρχουν συμβούλια και σύλλογοι; Μήπως τελικά θα είναι καλύτερο να πάνε όλοι κάτω από την εποπτεία της Κοινωφελούς επιχείρησης του κάθε δήμου; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: