Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Προεκλογικά... κολπάκια Αρναουτάκη και Βουλγαράκη... σε ένα έργο που έπρεπε να είχε γίνει καιρό τώρα...

Το έργο παράκαμψη του οικισμού Έλους με κατασκευή νέου τμήματος 1380 μέτρων βελτίωση του υφιστάμενου δρόμου σε μήκος 785 μέτρων και μήκος 2,165 μέτρων.
Αποτελεί τμήμα του επαρχιακού δρόμου Καλουδιανά-Τοπόλια- Μύλοι-Έλος-Βάθη-Χρυσοσκαλίτισσα σημαντικού άξονα επικοινωνίας του βόρειου τμήματος της ΠΕ Χανίων με τα νότια παράλια που παρουσιάζουν αυξημένη κυκλοφορία. Στόχος του έργου η βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών του δρόμου ώστε σε συνδυασμό με τα άλλα δυο έργα στην περιοχή –αντιστήριξη πρανών στα Τοπόλια και παράκαμψη Τοπολίων- να αυξηθεί η ασφάλεια διερχομένων και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις βαθμιαίας ανάπτυξης της περιοχής. Η διάρκεια του έργου στους 12 μήνες. 
Ναι μεν αλλά... 
Πολύ καλά όλα αυτά... αλλά υπάρχει και η αντίπερα όχθη.....
.. Το έργο αυτό... θα μπορούσε να είχε γίνει πολύ νωρίτερα... Όμως ποια είναι η καλύτερη περίοδος για να το ανακοινώσεις; Προεκλογικά...
Με γελάκια... με τον δήμαρχο Καστελίου κ. Μυλωνάκη να λέει πως είναι ο καλύτερος Περιφερειάρχης... με ολόκληρο το τιμ να είναι από πίσω του και κοντά του... ο Σταύρος Αρναουτάκης ήρθε και μας τόνισε ότι... αυτός είναι συγκριτισμός. Κάπου εδώ έχουμε ενστάσεις. Συμφωνούμε ότι είναι πολύ σημαντικό έργο... αλλά θεωρούμαι ότι μπορούσε να είχε γίνει και πολύ πιο... νωρίς. Μάλιστα ο ίδιος ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι τα έργα υλοποιούνται... αλλά καθυστερημένα. 
Την περίοδο αυτή... όπως είναι φυσικό... ο Σταύρος Αρναουτάκης σε κάθε επίσκεψη του... θα ανακοινώνει και ένα έργο... για να δείξει πόσα πολλά θα κάνει ακόμα η Περιφέρεια. Δεν έχει καταλάβει όμως... ότι ο κόσμος καταλαβαίνει... Έχει μάτια, έχει γνώση και αυτά της τελευταίας στιγμής... μάλλον πως δεν πείθουν..

Δεν υπάρχουν σχόλια: