Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΟΛΥΡΡΗΝΙΑΣ

Ολοκληρώθηκε η μελέτη και τρέχει η ανάπλαση της Πολυρρήνιας από την περιφέρεια Κρήτης!!!
Η Πολυρρήνια είναι ένας οικισμός πασίγνωστος για την Κλασική ιστορία του καθώς βρίσκεται στον χώρο που αναπτύχθηκε η πολύ σημαντική και ομώνυμη πόλη – κράτος της Κρήτης πριν από περίπου τρεις χιλιετίες. Στόχος της ανάπλασης είναι η ανάδειξη της ιστορικότητας και της μεγάλης αρχαιολογικής αξίας της Πολυρρήνιας -παράλληλα με τις ανασκαφικές εργασίες που γίνονται και σχεδιάζονται εκεί από την ΚΕ΄Εφορία, καθιστώντας την ακόμα περισσότερο ελκυστική και προσιτή στους επισκέπτες. Σημειώνεται η πολύ καλή και ουσιαστική συνεργασία του δήμου με τις αρμόδιες αρχαιολογικές υπηρεσίες στον σχεδιασμό των προβλεπόμενων εργασιών. Η ανάπλαση – ανάδειξη του οικισμού ήταν ένα διαχρονικό αίτημα της περιοχής όπως και του αείμνηστου Κισαμίτη δημοσιογράφου καταγόμενου από την Πολυρρήνια, Νίκου Κακαουνάκη.
Στόχος του έργου....
.. η ανάδειξη του παραδοσιακού στοιχείου που φανερώνεται σε κάθε γωνιά του οικισμού της Πολυρρήνιας. Μ’ αυτό τον τρόπο, θα πραγματοποιηθούν καθαιρέσεις τμήματος παλιών τσιμεντοστρώσεων, νέα τσιμεντόστρωση και νέα επίστρωση με πέτρινες πλάκες στα σοκάκια του οικισμού, με διαμόρφωση κατάλληλων κλίσεων για την απορροή των ομβρίων και κράσπεδα στα σημεία που απαιτούνται.
Επίσης προβλέπεται αποκατάσταση υφιστάμενων φυσικών μονοπατιών από χώμα και πέτρα με νέα λιθόστρωση-κατασκευή καλντεριμιού, γενική ανάπλαση ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων με νέες πλακοστρώσεις, εξοπλισμός (καθιστικά, καλαθάκια καθαριότητας, πινακίδες ενημέρωσης), καθώς και εγκατάσταση δικτύου φωτισμού και ηλεκτροφωτισμός με φανοστάτες, επιτοίχια (κρεμαστά και χωνευτά) φωτιστικά στους χώρους επέμβασης. Επίσης υπάρχει και πρόβλεψη υποέργου με αρχαιολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: