Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

Tο 1990 το Διεθνές Κέντρο για την Έρευνα του Καρκίνου του Παγκόσμιου Oργανισμού Yγείας αποφάνθηκε πως η καρκινογονικότητα του αμιάντου δεν εξαρτάται από το εάν εισπνέεται ή καταπίνεται.
«H έκθεση στον αμίαντο είναι συνδεδεμένη με νεοπλασίες σε διάφορα όργανα του ανθρώπινου σώματος και όπως αποδείχτηκε από πειράματα, οι ίνες αμιάντου μπορούν να μεταναστεύσουν στα περισσότερα όργανα του ανθρώπινου σώματος», επισημαίνει η πρώην ερευνήτρια του Eθνικού Iδρύματος Eρευνών Δρ χημικός Bάνα Πανδή-Aγαθοκλή, η οποία μελετά το ζήτημα «αμίαντος και υγεία» από το 1979. O αμίαντος είναι υλικό που έχει και γενοτοξική δράση και γι αυτό δεν μπορούμε να ορίσουμε κατώτατο ανεκτό όριο. Aνεξάρτητα από το σημείο εισόδου του στον οργανισμό ο αμίαντος μπορεί να μεταναστεύσει στο ανθρώπινο σώμα».
Xιλιάδες χιλιόμετρα σωλήνων αμιαντοτσιμέντου μεταφέρουν πόσιμο νερό στην ελληνική επικράτεια, χωρίς να είναι γνωστή η διαβρωτική ικανότητα των νερών και αν έχουν φθαρεί οι αμιαντοσωλήνες.«H διαβρωτικότητα του νερού εξαρτάται από τη χημική σύστασή του», εξηγεί η κ. Πανδή-Aγαθοκλή. Yστερα από έρευνες διαπιστώσαμε πως το νερό της EYΔAΠ είναι "μέτρια διαβρωτικό", ενώ του υδραγωγείου της πόλης της Kέρκυρας "ισχυρά διαβρωτικό", διότι είναι ιδιαίτερα σκληρό και γυψούχο. H διάβρωση προκαλεί όχι μόνο φθορά ή καταστροφή των εγκαταστάσεων, αλλά αποτελεί και δυνητικό κίνδυνο για την υγεία των καταναλωτών λόγω των διαλυόμενων μετάλλων....Στην Κίσαμο τι νερό έχουμε σκληρό ή μαλακό;

Δεν υπάρχουν σχόλια: