Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

ΤΗΝ ΣΚΟΤΩΣΑΝ Ή ΟΧΙ;

Τελικά σκότωσαν την κατσίκα που φταίει για το ατύχημα στην σήραγγα Τοπολίων ή όχι; Αυτό αναρωτιούνται όλοι οι Κισαμίτες....
Μάλιστα το ερώτημα πλανάται μετά και την δήλωση του Αποστόλη....«Αυτό που δεν μπορούμε να ελέγξουμε είναι τα ανεξέλεγκτα κοπάδια που βόσκουν εκεί. Και το πρωί της Δευτέρας που πήγαμε τα είδαμε πάλι. Τα κατσίκια που προκάλεσαν την πτώση ήταν κάτω από τα προστατευτικά πλέγματα που έχουμε τοποθετήσει. Είναι κατσίκες που εγκλωβίστηκαν στο πλέγμα και ήταν στο σημείο αυτό για αρκετές ώρες, υπήρξε και τηλεφώνημα στην Αστυνομία που την ενημέρωνε γι' αυτό. Όμως ο βοσκός δεν πήγε να τα πάρει. Η Αστυνομία σκότωσε κάποιες κατσίκες προκειμένου να διαπιστώσει σε ποιον ανήκουν, αλλά ο βοσκός ακόμα και τώρα δεν τα έχει πάρει από την περιοχή. Θα πρέπει να καταλάβουν και οι φίλοι βοσκοί ότι δεν μπορούν να αφήνουν τα ζώα τους ανεξέλεγκτα γιατί δεν υπάρχει δυνατότητα οικονομική να καλύψουμε όλα τα βουνά των Χανίων με πλέγματα».
- Με αγωνία περιμένουμε και τις δηλώσεις της αντιπολίτευσης.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: