Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

ALL INCLUSIVE

Οι ολέθριες συνέπειες της all-inclusive βιομηχανίας, μέσα από τα μάτια ενός Βρετανού τουρίστα!
Στη Βιομηχανία του all-inclusive και στις ολέθριες συνέπειες που έχει για τον κρητικό Τουρισμό και την τοπική οικονομία, αναφέρεται μέσα από μια επιστολή του ένας... Βρετανός τουρίστας. 
Το συγκεκριμένο γράμμα το οποίο ανήκει στον Jon Sutherland από το Gorleston-on-Sea, συνοψίζει την επικίνδυνη τροπή που παίρνει ο τουρισμός με την εφαρμογή του all-inclusive για τις διακοπές.
Ο συγκεκριμένος Βρετανός γράφει για το all-inclusive εκφράζοντας τις αρνητικές εντυπώσεις που του άφησε, μιας και διαπίστωσε και ο ίδιος ότι η τοπική οικονομία βρίσκεται στα..
. τάρταρα, με τον αρνητικό αντίκτυπο που έχει το all-inclusive στα ξενοδοχεία και στην τουριστική υποδομή.
"Οικογενειακές ταβέρνες, μικρά καταστήματα, εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων και άλλοι έχουν εξαφανιστεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών. Αυτό που κάποτε ήταν μια ζωντανή τοπική οικονομία έχει μετατραπεί σε μια θλιβερή ερημιά.
Στην Κρήτη, ένα νησί που γνωρίζω καλά και περνούσα αρκετές εβδομάδες  κάθε έτος, οι επιπτώσεις του all-inclusive στα ξενοδοχεία είναι ακόμα πιο έντονη.
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι Κάτω Γούβες στα βόρεια παράλια, όπου λίγα θέρετρα έχουν απορροφήσει το μεγαλύτερο μέρος των τουριστών. Την ίδια ώρα οι ταβέρνες της περιοχής, που κάποτε απασχολούσαν - όχι μόνο οικογένειες - αλλά και πολλούς ντόπιους έχουν εξαφανιστεί".
Ενώ σε άλλο σημείο της επιστολής του, αναφέρει ότι η βιομηχανία του all-inclusive μπορεί να έχει τη θέση της στον τομέα του τουρισμού σε χώρους όπου το έγκλημα ή την ασφάλεια των τροφίμων μπορεί να είναι ένα ζήτημα. Όχι όμως στην Ελλάδα!
Και καταλήγει λέγοντας ότι η Ελλάδα επέτρεψε στον εαυτό της να ξεγελαστεί και να πέσει θύμα από την παγκόσμια τουριστική βιομηχανία.
Για αυτό καλεί το αρμόδιο Υπουργείο να εξετάσει αυτή την πτυχή του τουρισμού, πριν να είναι πολύ αργά. Ήδη, χιλιάδες επιχειρήσεις έχουν χαθεί και δεκάδες χιλιάδες πολίτες είναι χωρίς δουλειά.
Μπορεί να χρειαστεί μια γενιά για να αντιστραφεί αυτό, αλλά η Ελλάδα πρέπει να αρχίσει τώρα", αναφέρει ο κ. Jon Sutherland από το Gorleston-on-Sea, Norfolk, UK, που έγραψε την άποψη του στο west-crete.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια: