Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Το όνομά μου είναι Μάνος Δανελάκης. Είμαι κάτοικος Ρεθύμνου και κατάγομαι από το Ηράκλειο. Αγαπώ την Κρήτη και είναι το νησί με μερικά από τα πιο όμορφα σημεία που αξίζει κάποιος να επισκεφθεί.
Η επιστολή αυτή, προέκυψε από την θλίψη και απογοήτευση που ένιωσα, όταν ατίκρυσα την προχωρημένη καταστροφή ενός από αυτά τα σπάνιας ομορφιάς μέρη που έχουμε: το Ελαφονήσι.
Για άλλη μία φορά η μη ύπαρξη παιδείας, στους υπεύθυνους γηια τη διατήρηση και προστασία ενός τέτοιου οικότοπου και η διαφθορά που αποσκοπεί στην αισχροκέρδεια, καταφέρνουν να επιφέρουν ανεπανόρθωτες συνέπειες στον τόπο μας.
Η εμπορευματοποίηση του φυσικού κάλους στο Ελαφονήσι μόνο απογοήτευση, θλίψη και στενοχώρια μπορεί να δώσει. Μη ύπαρξη γαλάζιας σημαίας πλέον, κατεστραμμένοι κέδροι, οι φυσικοί σχηματισμοί αμμολόφων ανύπαρκτη, και κατεστραμμένα τα φυσικά λημνία της περιοχής είναι μόνο μερικά από τα «κατορθώματα».
Ένα μέρος διαφήμιση της Κρήτης και της Ελλάδας, τείνει να μετατραπεί στη μεγαλύτερη δυσφήμιση για όλους τους Έλληνες, για τον πολιτισμό και την παιδεία μας, που δυστυχώς απ’ ότι φαίνεται δεν υπάρχει καθόλου σε ένα σύνολο ανθρώπων για την κατάντια αυτή.
Η επιστολή αυτή αποσκοπεί σε δύο πράγματα: Να δείξει την απέχθεια και τον αποτροπιασμό ενός απλού Έλληνα πολίτη προς κάποιους ομοεθνείς οι οποίοι θέλουν να λέγονται Έλληνες – Κρητικοί, και αν είναι δυνατόν να ευαισθητοποιήσει κάποιους πραγματικούς Έλληνες, που μόνο με τη βοήθεια τους θα μπορέσει να εξαλειφθεί αυτή η παρακμή και να διασωθεί αυτή η κληρονομιά για τις επόμενες γενιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: