Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

ΕΙΔΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Δυο πράγματα έβγαλε η βόλτα του Δημάρχου, μαζί με του προέδρου του Εμπορικού συλλόγου στο παλιό Τσαρσί, την Σκαλίδη. 
Πρώτο, η Ποιότητα Ζωής δεν ρώτησε όλα τα μαγαζιά αν θέλουν να κλείνουν τον δρόμο, μιας και οι περισσότεροι δήλωσαν άγνοια, και ...
Δεύτερον, από τα 150 μαγαζιά της Σκαλίδη που ήταν κάποτε, έχουν μείνει μόνο 34, αυτό θα πρέπει να μας λυπεί και από αυτά 3-4 ίσως ως το τέλος του χρόνου να κλείσουν!!!
Τώρα χρέη γραμματέα έκανε ο πρόεδρος του Νέου εμπορικού συλλόγου και στην ερώτηση αν το κλείσιμο της Σκαλίδη από τις 18.00 ως και στις 24.00 σας βρίσκει σύμφωνους, οι απαντήσεις ήταν: Ναι 23, Όχι 9 και 2 είχαν τις αμφιβολίες τους.
-Εγώ ξέρω ότι και μόνο που ο δήμαρχος επιλήφθηκε της υπόθεσης τον τιμά, γιατί ίσως είναι και ο μοναδικός που μπήκε στην Σκαλίδη ερωτώμενος και με ανοικτά τ΄αυτιά .. οι άλλοι έμπαιναν διατάσσοντας. Βέβαια τα προβλήματα παραμένουν και ίσως θα ήταν καλύτερο να ανοίγει το ανατολικό τμήμα της Σκαλίδη από τις 22.00 και μετά, που όλα τα μαγαζιά είναι πλέον κλειστά και δεν χρειάζεται να είναι ο δρόμος κλειστός...μάλιστα γίνεται αυτόματα και έξοδο από την παραλία τις νυκτερινές ώρες. Τέλος είναι ντροπή μας να μην υπάρχει πρόσβαση για τους ανάπηρους και τα παιδικά καροτσάκια, δεν μας τιμά σαν πόλη ...έπρεπε να είχε λυθεί ειδικά αυτό το πρόβλημα από την πρώτη στιγμή!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: