Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΛΑΦΟΝΗΣΙΟΥ

Τι μπορείς να βρεις άμα ψάξεις..στο ιντερνέτι που λέει και η μάνα μου....
Επειδή -λέει- καθυστερεί η θεσμοθέτηση του ΕΠΜ του Ελαφονησιού, αλλά πολύ περισσότερο δεν εφαρμόζεται στο ελάχιστο ο κανονισμός λειτουργίας που αφορά την νησίδα Ελαφόνησος και καταστρέφεται ο ελάχιστος πληθυσμός των κέδρων ...στο επόμενο διάστημα θα ληφθούν μέτρα..... και στην προσπάθεια αυτή θέλουμε την συμβολή της περιβαλλοντικής νομοθεσίας τόσο για την συλλογική εικόνα όσο και για τις χρήσεις που πιθανότητα θα αναπτυχθούν εκ μέρους των Δήμων (Κισάμου, Κανδάνου-Σελίνου) και όχι μόνο, αλλά και για την χωροθέτηση και υγειονομικά άρτια λειτουργία των καντινών σε συνδυασμό με την νέα νομοθεσία περί αιγιαλού!! 
..... και κλείνει η σφαλιάρα..συγνώμη το έγγραφο.... Η Υπηρεσία μας δεν θα υπολογίσει κόπο, σε περίοδο δύσκολη από δημοσιονομικής πλευράς καθώς θεωρεί ότι η ανάπτυξη θα πρέπει να γίνει συντεταγμένα και όχι εις βάρος του φυσικού πόρου, που λέγεται Τοπίο του Λαφονησιού!!!!
υπογραφή
Γενική Διεύθυνση Δασών!!!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αφού η Δ/νση Δασών αναφέρει την ΕΜΠ Λαφονησίου στην ανακοίνωσή της, τότε το πιο απλό πράγμα που έχει να κάνει είναι να την εφαρμόσει μέχρι να θεσμοθετηθεί και συγχρόνως να πιέσει τον κ. Δεικτάκη για την θεσμοθέτησή της, μαζί με το ΣΧΟΑΠ. Όσο για τους κέδρους του Λαφονησιού, η Μονομετοχική έχει αναλάβει την προστασία του τοπίου της περιοχής όλο το χρόνο, μιας και πρόεδρος και αντοπρόεδροι, πληρώνονται γι αυτό όλο το χρόνο ή κάνω λάθος. Θέλω σαφή απάντηση από τους προέδρους των ΔΣ, Δημοτικού Συμβουλίου και Μονομετοχικής, έστω μέσω του sadedrepese.
Ο συμβουλος της τοπικής κοινότητας ΒΑΘΗΣ
Κογχυλάκης Κυριάκος

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

η μονομετοχική είναι μέσα ..... δεν βγαίνει με 400 ομπρέλες και καντίνα....