Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

ΕΙΠΑ ΝΑ ΤΑ ΠΩ

Έγραψα τις προάλλες για την βιασύνη όλων σχετικά με το εθιμοτυπικό της ταφής του Ειρηναίου. Επειδή το θέμα λέχθηκε στο Δημοτικό συμβούλιο... γράφτηκε στο μπλοκ, αλλά και στους χθεσινούς Νέους Ορίζοντες, ας μου επιτραπεί να πω και εγώ την γνώμη μου σαν "μικρότερος"..... 
Το 7ήμερο πένθος που κήρυξε η δημοτική αρχή μας ήταν υπερβολικό μεγάλο σχετικά με τον χρόνο που πέθανε ο Άγιος Ειρηναίος (Μεγάλη Βδομάδα) ..... μιας και μεσολαβούσε η Ανάσταση που είναι γιορτή για την χριστιανοσύνη και ημέρα χαράς επειδή ανασταίνεται ο γιος του Θεού!!! Κατά την διδασκαλία της Εκκλησίας μας ο θάνατος δεν είναι τίποτε άλλο παρά διάβαση από την παρούσα, φθαρτή ζωή στην μελλοντική και αιώνια  ....το πένθος μπορεί να δηλώνει σεβασμό αλλά άμα η ψυχή σου δεν το εννοεί τότε δώρο.. άδωρο.
Τέλος μεγάλο λάθος που δεν έγινε μια περιφορά στην πόλη του Ειρηναίου, την πόλη που τον αγάπησε και ....την ανάδειξε, του άξιζε!!.   



Δεν υπάρχουν σχόλια: