Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 18 Μαΐου 2013

ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ

Άμα χαθεί λόγω των νοτιάδων όλη η άμμος από την παραλία του Λαφονησιού...έμαθα ό,τι θα κάνουμε παραγγελία στο Κατάρ.... 
Τον εκεί δήμαρχο πάντως τον παραδέχομαι...είναι τσαμπουκάς και δεν καταλαβαίνει και πολλά από ...στραλίκια και οριογραμμές.
Δεν είναι σαν και μας που από το 1933 δεν είχαμε έναν κατάλληλο ως και σήμερα να κάνουμε τα στραλίκια μόνιμα και νόμιμα.....Τα όρια κάθε επαρχίας, κάθε δήμου, πάνε όπως πάνε τα νερά των βουνών.... αυτό το ξέρει και η κουτσή Μαρίκα....εμείς σαν καλά παιδιά παίρνουμε πάντα ότι απομείνει ή ότι μας δώσουν...Παράδειγμα..τα νερά του ακρωτηρίου Σπάθα....ακόμα και των βουνών των Πλακαλώνων που είναι στην κορφή..ή στα Νοπήγεια αντί να ήταν δικά μας ανήκουν σε άλλους!!!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Επί προεδρίας στην κοινότητα Βάθης του Λιτσαρδάκη Θεόκλητου και νομάρχης ο Νάτσικας είχαν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες και οι επιτροπές και είχαν καθορίσει τα όρια μεταξύ των τότε δήμου Πελεκάνου (είχε προέλθει από εθελοντική συνένωση) και της κοινότητας Βάθης και είχαν πάει λίγο πιο πέρα από εκεί που σταματάει το καραβάκι από την Παλαιόχωρα !!!!
Τότε όμως έγιναν οι φασαρίες κάηκε η Νομαρχία στα Χανιά πέρασε το χρονικό όριο των 60 χρόνων που ορίζει ο νόμος για αλλαγή συνόρων και να τα χάλια μας τώρα!!!!!
Φανταστείτε να είχε προλάβει και υπογραφεί η απόφαση τότε!!!!
Βέβαια πιο μπροστά είχε κάνει παρόμοιες ενέργειες ο προηγούμενος και κατά πολλά χρόνια Πρόεδρος της κοινότητας Βάθης ο Βασιλειάδης Ιωάννης αλλά οι πολιτικές συγκυρίες της τότε εποχής δεν του έδωσαν την ευκαιρία να το κάνει (βλέπε κομουνιστής Πρόεδρος και μικρή Μόσχα το Κούνενι).
Έτσι για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να αναγνωρίζουμε το έργο που έκαναν οι προηγούμενοι για να μας παραδώσουν ανέπαφο αυτόν τον ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ .
Ιάκωβος Σπερελάκης από το Κούνενι Κισάμου.