Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ

Το καλοκαίρι προβλέπετε εκτός από θερμό και πολύ επικίνδυνο, απόδειξη τα τερτίπια της φύσης που προχθές κόντεψε να μας σηκώσει από τα θεμέλια μας..... 10 μποφόρ λίβας και μάλιστα μεταμεσονύχτιος, πρωτόγνωρα πράγματα ακόμα και για τους γεροντότερους. 
Τα Χανιά κάηκαν.... Τέσσερις επιχειρήσεις, έξι οχήματα (εκ των οποίων δύο JCB και ένα φορτηγό), άγνωστος αριθμός οικόσιτων ζώων, καλλιέργειες, χορτολιβαδική και δασική βλάστηση, έγιναν στάχτη.
Πριν λοιπόν είναι αργά μάλλον θα πρέπει να κοιτάξουμε και μεις την πυροπροστασία μας..... ιδιαίτερα στα γύρω της πόλης.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: