Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 4 Μαΐου 2013

ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΑΛΛΑ ....ΑΝΑΒΑΛΛΑΝ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ.....


Με ιστορία που χάνεται στο 19ο αιώνα, το παζάρι των Βουκολιών συγκέντρωσε και σήμερα Μεγάλη Παρασκευή αρκετό κόσμο.
Χιλιάδες πολίτες βρέθηκαν και φέτος στο σαφώς επηρεασμένο από την οικονομική κρίση παζάρι στις Βουκολιές του Δήμου Πλατανιά και με σύμμαχο τον καλό καιρό έκαναν τις αγορές, ενώ δεν παρέλειψαν να πιουν κι ένα ποτηράκι με την παρέα τους.
Τη δική της ξεχωριστή θέση, παρά τις αντιρρήσεις, που κατά καιρούς εκφράζονται, είχε και η αγορά ζώντων ζώων.
Το παζάρι στις Βουκολιές είναι θεσμός και αποτελεί σημείο αναφοράς κάθε Μεγάλη Παρασκευή, αν και αναβλήθηκαν όλες οι παράλληλες εκδηλώσεις, λόγω του θανάτου του Μακαριστού Ειρηναίου.
Το παζάρι των Βουκολιών ξεκίνησε κυρίως για εμπορικές συναλλαγές, μετά έγινε ένας τόπος ανταμώματος συγγενών και γνωστών από τα γύρω χωριά και σήμερα είναι ένα ξεχωριστό πανηγύρι για όλη την Κρήτη.

Και ποιες ήταν άραγε οι παράλληλες εκδηλώσεις συνενορίτες; Είχατε όργανα Μ. Παρασκευή; Διαλύσατε το σύμπαν..... για το χρήμα λοιπόν κ. Δήμαρχε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: