Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 4 Μαΐου 2013

ΚΑΛΑ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ


Σμίξιμο ανθρώπων, παρεών, οικογενειών, συγχωριανών για άλλη μια χρονιά στο παζάρι των Βουκολιών. Παρά τις οικονομικές δυσκολίες και φέτος πλήθος κόσμου κατέκλυσε κάθε γωνιά της μικρής κωμόπολης για το καθιερωμένο εδώ και δεκαετίες παζάρι της Μεγάλης Παρασκευής.
Και φέτος το παζάρι ήταν "χωρισμένο" σε δύο τμήματα. Τη ζωοπανήγυρη όπου πουλιούνταν και αγοράζονταν ζωντανά αρνιά, κατσίκια, γουρούνια, πουλερικά, κουνέλια, αλλά και το εμπορικό τμήμα με κάθε είδους προϊόντα τοπικά και μη.
Παράλληλα την ίδια στιγμή στα καφέ της περιοχής είχαν στρωθεί τραπέζια όπου κυριαρχούσαν τα νηστίσιμα  κυρίως χοχλιοί αλλά και κρασί, τσικουδιά και μπύρα.

Στο Καστέλλι είχαμε τον καφέ της παρηγοριάς.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: