Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΠΡΟΟΔΕΥΟΥΝ


Όσα απαγορεύονταν να γίνουν (κτίσματα, κάμπινγκ, φωτιές, αυθαιρεσίες κλπ) γινόταν κατά κόρον τα τελευταία χρόνια και η Χρυσή κινδυνεύει. Τώρα η λύση βρέθηκε με τη δημιουργία ενός κοινωνικού συνεταιρισμού που αναμένεται πλέον να αναλάβει την πλήρη διαχείρισή του, την ευθύνη προστασίας του χώρου, ενώ τα χρήματα που θα εισπραχθούν- πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ- θα καταλήξουν στα δημοτικά ταμεία!
Η συμφωνία έκλεισε το βράδυ της Παρασκευής στη συνάντηση που είχε ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Δεικτάκης ο οποίος αποδέχτηκε να παραχωρήσει την πλήρη διαχείριση του νησιού στον συνεταιρισμό αυτόν αφήνοντας στο κράτος μόνο τον έλεγχο για το εάν τηρούνται τα συμφωνηθέντα.

Το βλέπετε, κοινωνικός συνεταιρισμός, ούτε εταιρείες ούτε διορισμένοι, ούτε κρυφά βιβλία, ούτε δεν ξέρουμε, ούτε τίποτα κρυφό.... και με όφελος 2.000.000ε όχι ψίχουλα......... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: