Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

ΣΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕ...


Απαντώντας στο σύνολο της ερώτησης του κ. Βαλυράκη που αφορούσε στην πορεία κατασκευής και ολοκλήρωσης των εγγειοβελτιωτικών έργων στο Νομό Χανίων, για την λιμνοδεξαμενή Έλους ο Υπουργός κ. Σκανδαλίδης, σημειώνει ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να συγκεντρωθούν οι υπογραφές των ιδιοκτητών των εδαφικών ζωνών προκειμένου να υπάρξει η συγκατάθεση τους και να ξεκινήσουν οι εργασίες στα κτήματα τους και έως ότου αποζημιωθούν στο πλαίσιο της νέας διαδικασίας απαλλοτρίωσης.
Για την αποκατάσταση των λιμνοδεξαμενών της Χρυσοσκαλίτισσας, ο κ. Σκανδαλίδης υπογραμμίζει ότι η μελέτη αποκατάστασης της λειτουργικότητας της λιμνοδεξαμενής βρίσκεται στη διαδικασία ανάθεσης η οποία θα περατωθεί εντός έξι μηνών και μετά τη λήξη της διαδικασίας των ενστάσεων. Θα ακολουθήσουν οι εργασίες αποκατάστασης μετά από οκτώ μήνες και αφού προηγηθεί η δημοπράτηση του έργου και η ανάδειξη του αναδόχου κατασκευής.
Αναφορικά με την αποκατάσταση της λιμνοδεξαμενής των Αγίων Θεοδώρων στη Κίσσαμο η οποία αντιμετωπίζει τεχνικό πρόβλημα εξετάζεται η βέλτιστη τεχνικοοικονομική λύση, ώστε να υλοποιηθούν ενδεικνυόμενα έργα σε μια δύσκολη από γεωτεχνικογεωλογικής άποψης περιοχή.
-Απλά πράγματα τα πράγματα αφημένα στην τύχη τους...εδώ η Ελλάδα καίγεται σιγά μην ασχοληθούν με τις λιμνοδεξαμενές...
Βέβαια καλά κάνουν οι Βουλευτές και ρωτούν ...μιας και μόνο έτσι μαθαίνουμε τα του οίκου μας!!!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τίποτα καινούργιο...ξαναμασημμένα λόγια...ευτυχώς που σε τοπικό επίπεδο ΤΟΕΒ Χρυσοσκαλίτισσας - ΟΑΔΥΚ και Περιφερειακή Ενότητα Χανίων προχωρούμε κάποια πράγματα.
Φανταστείτε ότι πήγαμε σε σύσκεψη όλων των Φορέων για τις λιμνοδεξαμενές και κανένας δεν είχε μία πρόταση κάτι να δώσει φως στο πρόβλημα και βρέθηκε ένας ταπεινός ΤΟΕΒ να έχει τόσο βραχυπρόθεσμες όσο και μακροπρόθεσμες υλοποιήσιμες προτάσεις και φυσικά ο Περειφερειάρχης ανακουφισμένος τις ανακοίνωσε στα ΜΜΕ.
Τώρα με τις ενέργειες που έχουν γίνει τροφοδοτούμε την περιοχή με πάνω από 100 κ.μ. νερού την ώρα και είμαστε σχεδόμ στο τελευταίο στάδιο για την ανόρυξη της νέας γεώτρησης.
Εάν είχαν και λίγο μυαλό ορισμένοι καταναλωτές - θερμοκοιπιάδες και ήταν σωστοί απέναντι στις υποχρεώσεις τους στον ΤΟΕΒ θα είχαμε προχωρήσει ακόμα πιο πολύ.
Βέβαια αυτή η στενομυαλιά τους θα γίνει μπούμερανγκ για τους ίδιους αφού η ΔΕΗ καλός θα κόψει το ρεύμα στην κύρια γεώτρηση που γίνεται η άρδευση των θερμοκοιπίων της Χρυσοσκαλίτισσας...έεεε ο βλάκας δεν πληρώνει άλλο από την τσέπη του και μετά να του φωνάζουν ότι "αυτός φταίει που χάλασαν οι λιμνιδεξαμενές".