Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΕΡΓΑ

Πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσαν χθες στα Χ.Ν οι αντιδήμαρχοι κ. Σχετάκης και κ. Μουντάκης για τα αθλητικά έργα στην Κίσαμο...με τον τίτλο μάλιστα να μας προδιαθέτει τι θα διαβάσουμε...
 «Παγώνουν» αθλητικά έργα στην Κίσαμο!
Για το κλειστό γυμναστήριο Κισάμου, ο κ. Σχετάκης ανέφερε...."Για το συγκεκριμένο έργο έχουν πραγματοποιηθεί εκσκαφές θεμελίων και είχε δαπανηθεί ένα ποσό 800.000 ευρώ, ένα ποσό εξοργιστικά μεγάλο γι’ αυτά που φαίνεται ότι έχουν γίνει, αλλά το χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχει καμία προοπτική συνέχισης και ολοκλήρωσης του έργου λόγω του αυξημένου κόστους του, είναι προτιμότερο να αλλάξει η μελέτη και να ζητήσουμε μια μικρότερη χρηματοδότηση για ένα κέλυφος σιδερένιο, (κλειστή κατασκευή), μικρότερο δηλαδή γυμναστήριο στο οποίο να προπονούνται οι ομάδες."
Για το Θεοχαράκειο ο έτερος αντιδήμαρχος είπε: "Όταν αναλάβαμε ως Δημοτική Αρχή το έργο είχε εγκαταλειφθεί από τον εργολάβο καθώς δεν έπαιρνε ο άνθρωπος τα χρήματά του. Με δικές μας συχνές ενοχλήσεις, παροτρύνσεις και το ενδιαφέρον που δείξαμε προς τη ΓΓΑ, δόθηκαν κάποια ποσά και η εργολαβία ξεκίνησε και πάλι. Του δώσαμε πρόσφατα ως Δημοτικό Συμβούλιο μια παράταση μέχρι 31-12".
Βέβαια για το χάλι μας η πρόεδρος του ΑΟΚ....είπε: Το ότι δεν έχουμε κλειστό γήπεδο αλλά και το ότι μείναμε και χωρίς το "Θεοχαράκειο" είχε ως αποτέλεσμα ενώ είχαμε μέχρι πέρυσι γύρω στα 65 παιδιά να ασχολούνται με το μπάσκετ, τώρα ο αριθμός να έχει πέσει στα 15. Η μη ύπαρξη χώρου κατάλληλου για προπονήσεις και αγώνες ανάγκασε πέρυσι την ομάδα να μετακινείται στο κλειστό του Ταυρωνίτη με μεγάλο κόστος οικονομικό για την ομάδα. Η μη ύπαρξη χώρου άθλησης έχει ως αποτέλεσμα τη διάλυση της γυναικείας ομάδας και άλλων τμημάτων και τη διατήρηση μόνο του τμήματος "μίνι" για τα πολύ μικρά παιδιά. "Αν ξαναδοθεί σε λειτουργία το "Θεοχαράκειο" μπορούμε να επαναλειτουργήσουμε τα τμήματά μας. Αλλά είναι απαραίτητο οι εργασίες για τον χώρο αυτό να μην αφορούν μόνο την περίφραξη και την αντικατάσταση των μπασκετών αλλά να βελτιωθεί και το δάπεδο, το οποίο είναι σε απαράδεκτη κατάσταση".
Δυστυχώς με την κρίση κάποιοι εφησυχάζουν ..και το σλόγκαν...λεφτά δεν έχουμε, αποτελεί γι αυτούς άλλοθι...όμως καλό είναι να βρουν τρόπους μιας και δεν είναι όλη η Ελλάδα έτσι ..εμείς είμαστε οι αραχτοί και LIGHT!

Δεν υπάρχουν σχόλια: