Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΙΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ

Οι Κληρικοί της Ιεράς Μητρόπολης Γορτύνης και Αρκαδίας ανακοίνωσαν με το σκεπτικό ότι αρκετοί κληρικοί της υπαίθρου είναι θεολόγοι καθηγητές, θα μπορούσαν να διδάσκουν το μάθημα των Θρησκευτικών και της Θρησκειολογίας χωρίς αμοιβή ή θα μπορούσαν να υπηρετούν χωρίς αμοιβή σε υπηρεσίες κοινωνικής μέριμνας του κράτους! Ενέργεια τρομερή.......Δείτε όμως τι απάντησε  η Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ.Διαμαντοπούλου όταν της το μετέφεραν... "το ζήτημα αυτό δεν μπορεί να εξεταστεί κατά περιοχές διότι αφορά όλη την επικράτεια, συνεπώς για να τύχει περαιτέρω επεξεργασίας η πρόταση του Συνδέσμου Κληρικών, θα πρέπει αυτή να υποβληθεί ως πρόταση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας".
Δηλαδή δυσκολεύεται να πάρει μια απόφαση και να στείλει σε κάθε σχολείο που δεν έχει Θεολόγο ένα ιερέα...μήπως την πείραξε το τσάμπα, ή την απόφαση την παίρνουν άλλοι; Εν τέλει ας μας πει αυτό που όλοι ξέρουμε....ότι είναι άθεη, για να τελειώνουμε και να μην την κουράζουμε ....  

Δεν υπάρχουν σχόλια: