Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΟΧΥΡΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑ


Τα οχυρωματικά πολεμικά έργα των Γερμανικών κατοχικών δυνάμεων του Β' παγκοσμίου πολέμου παρουσιαστήκαν  στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου στο Καμηλάρι.
Η περιοχή μελέτης ήταν από τη νότια περιοχή του Αμαρίου, από την Παραλία Κόρακα μέχρι το χωριό Λιγόρτυνα και Μεσοχωριό της Ανατολικής Μεσσαράς.
Όλη αυτή η περιοχή ήταν μέρος του πολεμικού στρατηγικού σχεδιασμού του αεροδρομίου Τυμπακίου των φασιστικών δυνάμεων κατοχής.
Παρουσιάστηκε και η αρχική εθελοντική επιστημονική ομάδα για την ιστορική και τουριστική ανάδειξη των Γερμανικών οχυρών που αποτελείται από καθηγητές Πανεπιστημίου, μηχανικούς, τοπογράφους,   φιλολόγους ιστορικούς και συντηρητές έργων τέχνης.
Στην ομάδα συμμετέχει και ο πρώην Διευθυντής και αρχιτέκτονας του Κολοσσαίου της Ρώμης κ Piero Meogrossi . με τη συνεργασία φυσικά την Εφορεία Νεότερων Μνημείων του ΥΠΠΟΤ
Η πρόταση θα τεθεί σε όλους στους συλλόγους της Μεσσαράς.
Αυτά διαβάζω σε εφημερίδα του Ηρακλείου..κάτι ανάλογο έχουμε και εμείς εδώ-μάλλον είχαμε- μιας και από τα 6-7 πυροβολία έμειναν μόνο 2 για να μας θυμίζουν τα γερμανικά καμώματα. Πάντως δεν θα ήταν άσχημο μια τουριστική αξιοποίηση των δύο τελευταίων οχυρών. Ιδιαίτερα αυτό του μαύρου Μώλους μπορεί εύκολα και με λίγα χρήματα να γίνει τουριστική ατραξιόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: