Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

ΓΙΑΤΡΟΙ-ΔΗΜΑΡΧΟΙ......ΒΙΟΙ ΑΝΑΠΟΔΟΙ

Εκλογές σε όλη την υγειονομική περιφέρεια της Κρήτης  για την ανάδειξη εκπροσώπων των εργαζομένων στο Υπηρεσιακό συμβούλιο της 7Ης Υ.ΠΕ Κρήτης πραγματοποιήθηκαν χθες  Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011.
Στην εκλογική διαδικασία  ψήφισαν 1284 εργαζόμενοι και έλαβαν:
ΔΑΚΕ    623 ψήφους
ΠΑΣΚΕ  434 ψήφους
ΠΑΜΕ    148 ψήφους
Έκδηλη ήταν η οργή των εργαζομένων για την κυβερνητική πολιτική και εκδηλώθηκε κυρίως με μεγάλη αποχή από την εκλογική διαδικασία. Όσοι εξαναγκάστηκαν να πάνε να ψηφίσουν  από τους «εκλεκτούς » διευθυντές πήγαν και ψήφισαν ρίχνοντας άκυρα ψηφοδέλτια της ΠΑΣΚΕ  με απερίγραπτα σκίτσα και λόγια.
Στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων η ΠΑΣΚΕ  πήρε 0 μηδέν ψήφους, στο Νοσοκομείο Σητείας μόλις έναν ψήφο. Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο μόλις 24 ψήφους και στο νοσοκομείο Ρεθύμνου 23 ψήφους.
                                         ******
Στην αντίπερα... η παράταξη του ΠΑΣΟΚ «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» με 255 ψήφους και 16 (από τις συνολικά 31) έδρες στο νέο διοικητικό συμβούλιο είναι ο νικητής στις εκλογές για τη νέα ηγεσία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας ενώ δύο ακόμη έδρες καταλαμβάνει η συνεργαζόμενη με την παράταξη του κυβερνώντος κόμματος «Δημοκρατική Πρωτοβουλία» (ΔΗΜΑΡ).
11 καταλαμβάνει  η «Ανεξάρτητη Δημοκρατική Αυτοδιοικητική Κίνηση» (ΝΔ) που έλαβε 179 ψήφους, η «Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία» (ΣΥΝ) έλαβε 17 ψήφους και 1 έδρα, ενώ δεν κατάφερε να βγάλει έδρα η «Λαϊκή Συσπείρωση» (ΚΚΕ) που έλαβε 10 ψήφους.
Τέλος ο ανεξάρτητος υποψήφιος Δημήτρης Βουνάτσος, δήμαρχος Μυτιλήνης έλαβε 2 ψήφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: