Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

ΒΛΑΒΗ ΣΤΟ "ΕΛΥΡΟΣ"

Ταλαιπωρία περίμενε τους 915 επιβάτες του 'Έλυρος", που απέπλευσε στις 9 χθες το βράδυ από τον Πειραιά με προορισμό τα Χανιά, εξαιτίας μιας μικροβλάβης στο ηλεκτρομηχανικό σύστημα του πλοίου.
Η ώρα ήταν 10 χθες το βράδυ όταν εκδηλώθηκε η ηλεκτρομηχανική βλάβη (στη μηχανή παραγωγής του ηλεκτρικού ρεύματος), η οποία ανησύχησε τους επιβάτες, καθώς άναψαν τα φώτα ασφαλείας του πλοίου που ήταν εν πλω.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, στις 10.10 περίπου το βράδυ, το πρόβλημα αποκαταστάθηκε από τους τεχνικούς του πλοίου.
Ομως, για κάθε ενδεχόμενο, όπως γίνεται πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, το πλοίο αναμενόταν τη νύχτα να περάσει από την Επιθεώρηση Εμπορικών Πλοίων.
Για το λόγο αυτό, το "Ελυρος" επέστρεψε στον Πειραιά, και αναμενόταν τη νύχτα να γίνει η επιθεώρηση για να μπορέσει να επιτραπεί στο πλοίο να πραγματοποιήσει το δρομολόγιο προς Χανιά.
Το πλοίο μεταφέρει 915 επιβάτες (συν 130 μέλη πληρώματος) , 154 Ι.Χ., 19 δίκυκλα, 2 λεωφορεία, και 120 φορτηγά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: