Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Ανακοινώθηκε το οριστικό πρόγραμμα της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια στα Χανιά, με την ευκαιρία των εκδηλώσεων για την επέτειο της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 30 Νοεμβρίου και τη Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου.
Εκτός από τις καθιερωμένες πανηγυρικές εκδηλώσεις τις οποίες θα πραγματοποιήσουν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων, ο Δήμος Χανίων και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και στους Δήμους Βουκολιών και Κολυμβαρίου.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Ναπολέων Παπούλιας, παππούς του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, τραυματίστηκε κατά τη Μάχη του Πύργου των Βουκολιών και το γεγονός αυτό έδωσε την αφορμή για την διοργάνωση εκδηλώσεων στις Βουκολιές και στο Κολυμβάρι.
Νωρίτερα, την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου, στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί η στέψη του ανδριάντα του Ελευθερίου Βενιζέλου στη πλατεία Δικαστηρίων από σπουδαστές και μαθητές.
ΠΟΙΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ
Από τον τρόπο που θα εφαρμοστούν στην Ελλάδα οι κανονισμοί που θα εκδοθούν, μετά την απόφαση των υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα κριθεί τελικά και ο αριθμός των παραγωγών στους οποίους θα «κοπούν» από το 2009 οι επιδοτήσεις. Όπως υποστηρίζουν αναλυτές, σύμφωνα με την ερμηνεία της απόφασης των υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα πρέπει να κοπούν στην Ελλάδα οι επιδοτήσεις που λαμβάνουν όσοι παραγωγοί διαθέτουν κάτω από 4 στρέμματα καλλιεργήσιμης έκτασης ή λαμβάνουν επιδότηση μέχρι το ποσόν των 400 ευρώ. Το ερώτημα τώρα είναι αν, πότε και με ποιον τρόπο τελικά, αυτός ο κανονισμός θα εφαρμοστεί. Η αρχική πρόταση της Κομισιόν, ήταν να κοπούν οι επιδοτήσεις στους παραγωγούς που λαμβάνουν μέχρι 250 ευρώ ή που διαθέτουν μέχρι 10 στρέμματα. Μετά από σοβαρές αντιδράσεις και διαπραγματεύσεις, όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η αρχική πρόταση τελικά τροποποιήθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: