Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ ΟΙ ΔΥΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΙΣΑΜΟΥ;

Θέμα: Λειτουργία Κέντρου Υγείας Κισσάμου
Αξιότιμοι, 
Σας παραθέτω δυο φωτογραφίες για το ίδιο θέμα ή μια του 2014 και η δεύτερη του 2024. 
Δέκα χρόνια διαφορά χρονικά μεταξύ τους. 
Η μεγάλη διαφορά όμως έγκειται στο γεγονός ότι σε αυτήν του 2014, έγινε η διαμαρτυρία με πρωτοβουλία της τότε δημοτικής αρχής και για να λυθούν οι ελλείψεις που υπήρχαν σε προσωπικό και υποδομές.   
Καταφέραμε να λυθούν αρκετές από αυτές τα επόμενα χρόνια και φτάσαμε στο 2024 να διοργανώνετε από ένα ευαισθητοποιημένο πολίτη, τον κ. Κώστα Βαρουχάκη, το οποίο θερμά ευχαριστούμε, μια αντίστοιχη διαμαρτυρία, νομίζοντας ότι αιτία ήταν η έλλειψη οδηγών ασθενοφόρων και πάλι. 
Όμως τελικά ακούσαμε και μάθαμε ότι έξι (6) οδηγοί υπηρετούν στον κέντρο υγείας (επακόλουθο των αγώνων των προηγούμενων ετών, που σας ανέφερα πιο πάνω), αλλά οδηγούς δεν έχουμε.
Τι τραγελαφικό, να παίζουν κάποιοι έτσι επικίνδυνα με τις ζωές των πολιτών και δεν αναφέρομαι στους οδηγούς, αλλά στην τριμελή Διοικούσα Επιτροπή του Κέντρου Υγείας Κισάμου, που έχει την ευθύνη βάσει της νομοθεσίας για την εύρυθμη λειτουργία εκάστου Κέντρου Υγείας.
Αλήθεια ποιοι είναι οι δυο δημοτικοί σύμβουλοι μέλη της διοικούσας επιτροπής (εκτός τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας) και τι ενέργειες έχουν κάνει όλο αυτό το διάστημα για να μην φτάσουμε σε αυτό το τραγικό σημείο της μεταφοράς ασθενών με ιδιωτικά αυτοκίνητα, ενώ είναι αραγμένο το ασθενοφόρο στην αυλή του Κέντρου Υγείας Κισσάμου? Τι ενέργειες έχουν κάνει, ώστε να μην φτάσουμε στο σημείο της πλήρους υποβάθμισης της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Κισάμου, εάν ισχύουν όλα αυτά που μάθαμε σήμερα, δηλαδή ότι αρκετοί εργαζόμενοι ζητούν να φύγουν για άλλους χώρους εργασίας?
Κύριοι αναλάβετε τις ευθύνες σας, αλλά κυρίως ασχοληθείτε όπως αρμόζει ώστε να παρέχετε αυτά που οφείλετε στην τοπική κοινωνία μας, αλλά και στους χιλιάδες καλοκαιρινούς επισκέπτες.
Η νομοθεσία το επιτρέπει και τα απαιτούμενα χρήματα εισρέουν καθημερινώς στα ταμεία. 
Ας γίνει επιτέλους σωστή διοχέτευση τους.
Με εκτίμηση
Σταθάκης Θεόδωρος
Δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της μείζονας αντιπολίτευσης δήμου Κισάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: