Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ

Επειδή με πήραν κάποια τηλέφωνα γνωστοί και φίλοι, διασώστες και πρώην οδηγοί του Κέντρο Υγείας Κισάμου, και κια κυρία που δεν την καταλάβαινα, θέλω να ξεκαθαρίσω τα εξής...
Σε καμία των περιπτώσεων δεν κατηγορούμε ιατρούς, διασώστες, οδηγούς αν και όπως όλοι ξέρουμε τα δάκτυλα σε κανένα χέρι δεν είναι ίσα. Το μεγάλο πρόβλημα της περιοχής είναι οι τρελές υποσχέσεις που μένουν ανεκπλήρωτες και ενίοτε μας στοιχίζουν και σε ανθρώπινες ζωές. Το ότι μια ολάκερη ΥΠΕ δεν μπορεί να στελεχώσει ένα Κέντρο Υγείας που εξυπηρετεί 12.000 μόνιμους κατοίκους και 40.000 καθημερινούς επισκέπτες (ίσως όσους και μια μεγαλούπολη της Κρήτης) δείχνει ότι δεν λειτουργεί σωστά, δίκαια και ισότιμα. Δεν είναι η πρώτη φορά, ελπίζω να είναι η τελευταία, αλλά έχει φανεί από το 2009 ότι δεν μας λογαριάζουν και δείχνουν ενδιαφέρον μόνο και άμα αποφασίσουμε να κινητοποιηθούμε και  δημοσιοποιήσουμε κάτι που τις περισσότερες φορές είναι δυσάρεστο για μας. Τότε μας σκέφτονται μόνο...
Μπορεί το θέμα της τελευταίας αυτής κινητοποίησης να ξεκίνησε από μια έλλειψη βάρδιας οδηγού, η αλήθεια είναι όμως, επειδή έχω καταγράψει μέσω του blog την προσπάθεια του Κέντρου Υγείας, ότι από Ιούνιο έως και Σεπτέμβριο πέρυσι, τα περιστατικά που το ασθενοφόρο χρειάστηκε να επέμβει με την κανονική μορφή πληρώματος (διασώστες- γιατρούς) ήταν 30 πνιγμοί 10 τροχαία (τα 5 ακραία) γύρω στις 10-15 μεταφορές χαμένων περιπατητών μόνο από το πάρκινγκ του Μπάλου, 15 ανακοπές και εκατοντάδες παθολογικά και ορθοπαιδικά περιστατικά. Αρα εδώ δεν μιλάμε για ένα μικρό ΚΥ αλλά για ένα σταθμό σωτηρίας και αναγκαίο καλό για την περιοχή μας και πρέπει όχι να κλείσει αλλά να στελεχωθεί και να λειτουργήσει καλύτερα. 
Αυτός ο αγώνας λοιπόν μας βρίσκει θέλω να πιστεύω όλους μια γροθιά.
Γιατροί διασώστες οδηγοί είναι σωτήρες και οι αφανείς ήρωες που κανείς δεν τους ξέρει την επομένη. Το έζησα και το ξέρω. 
Τώρα ποιος δεν θέλει να λειτουργήσει καλύτερα το Κέντρο Υγείας Κισάμου, το ξέρουν οι δημότες, το ξέρουν οι αρχές της πόλης, το ξέρει ακόμα και αυτή η υπηρεσία που δίνει μόνο υποσχέσεις...... Φάνηκε εξάλλου με το δελτίο τύπου ανακοίνωση σε εφημερίδα των Χανίων που προσπάθησε να δικαιολογήσει την ολιγωρία της ρίχνοντας ευθύνες αλλού.
Αυτά για να ξεκαθαρίσουμε ότι εμείς όλοι που κινητοποιήθηκαμε και δημοσιοποιήσαμε τα προβλήματα του Κ.Υ έχουμε παράπονα από συγκεκριμένη υπηρεσία και όχι από τους υπαλλήλους της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: