Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

Αυτήν η εικόνα είχε και έχει στοιχειώσει την νυν δημοτική αρχή, και προσπαθεί με κάθε τρόπο να την εξαφανίσει από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 
Φυσικά όλοι ξέρουμε ότι δεν είναι και ότι το καλύτερο, αλλά για μια οργανωμένη παραλία όπως το Λαφονήσι η εικόνα και μόνη της πουλάει πολύ, ιδιαίτερα στην μερίδα του πληθυσμού που θέλει ανέσεις στην παραλία. 
Η παραλία πάντως σώθηκε και έχει και μέλλον... όμως για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, έπρεπε να φτάσει ο κόμπος στο χτένι αλλά και να "προσλάβει" η δημοτική αρχή αυτούς που χρόνια της τα έλεγαν αλλά δεν τους άκουγε.
Επειδή τα ίδια συμβαίνουν και στον Μπάλο έχει τώρα την δυνατότητα να κάνει και εκεί τα ίδια... όμως για τη Φαλάσαρνα κάνει λάθος. Η παραλία δεν έχει σχέση με τις άλλες δύο περιοχές και εδώ πρέπει να απαιτήσει να αλλάξει η ΚΥΑ αν δεν θέλει να δει τον οργανωμένο τουρισμό της περιοχής, αλλά και γενικότερα του Δήμου,  να μειώνεται δραματικά.
- Πόσο κόσμος πάει σήμερα στο Λαφονήσι και πόσο πριν από 3 χρόνια ; ...Αυτό πρέπει να ψάξει για να καταλάβει αν το πείραμα πέτυχε ή ήταν μια αποτυχία που δεν πρέπει να επαναληφθεί.
Ναι στην προστασία λέμε όλοι, αλλά το πρόβλημα είναι ότι αυτές τις περιοχές τις τρυγά αποκλειστικά ένας χρόνια τώρα,  και αυτός ο ένας είναι τόσο αδιάφορος στα ανταποδοτικά που προκαλεί εντύπωση και πολλά ερωτηματικά η στάση του.
- Θέλει την προστασία των περιοχών αυτών ή από σπόντα βρέθηκε να είναι οικολόγος και προστάτης των απειλούμενων περιοχών μας;
Λογικά πρέπει να ζορίστηκε πολύ για να αποφασίσει να αφήσει το τιμόνι (τρυγητό το λέω εγώ) αυτών των περιοχών και έδωσε την σκυτάλη μπας και ξαναεκλεγεί στους οικολόγους της περιοχής του Ιναχωρίου. Κίνηση που του έδωσε μια ακόμα 5ετια ελέγχου, αλλά όπως φαίνεται στο ανταποδοτικό κομμάτι παίρνει μηδέν.
Μηδέν στο πηλήκιο ....😎😎😎😎 που έλεγε και ένας δικό μας.....
Υ.Σ Ποιος θα μας πει λοιπόν αν έχασε ή κέρδισε τουρισμό το Λαφονήσι;

Δεν υπάρχουν σχόλια: