Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ Ε.ΠΟ.Φ.Ε.Κ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ Κ.Υ. ΚΙΣΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ & ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΤΗΣ ΚΙΣΑΜΟΥ

   Η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Επαρχίας Κισάμου-Ε.ΠΟ.Φ.Ε.Κ., μετά το έκτακτο Δ.Σ. την Δευτέρα 10/6/2024 και με ομόφωνη απόφασή της, επιθυμεί να εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία της για την υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Κισάμου, με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό της μεταφοράς νεαρού ασθενή στην καρότσα αγροτικού αυτοκινήτου, λόγω του ότι στο Κέντρο Υγείας  δεν υπήρχε διαθέσιμος οδηγός ασθενοφόρου.
   Τέτοια περιστατικά καταδεικνύουν για άλλη μία φορά την εξαθλίωση και έντονη υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Κισάμου και του Ε.Σ.Υ. βεβαίως γενικότερα, μια κατάσταση η οποία δεν μπορεί να γίνει πλέον ανεκτή από εμάς, ιδίως όταν κινδυνεύουν η σωματική ασφάλεια και οι ζωές εν τέλει όλων των συμπολιτών μας.
   Μην ξεχνάμε επίσης ότι η Κίσαμος αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών, ιδίως την καλοκαιρινή περίοδο, λόγω των διάσημων παραλιών του Λαφονησίου, του Μπάλου και της Φαλάσσαρνας. Η έλλειψη οδηγών των ασθενοφόρων του Κ.Υ. Κισάμου και η αδυναμία άμεσης διακομιδής των τυχόν ασθενών, είτε στο Κ.Υ. είτε στο Νοσοκομείο Χανίων θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και την ζωή των επισκεπτών μας και αποτελεί δυσφήμιση για τον τόπο μας.
   Η Ε.ΠΟ.Φ.Ε.Κ. απαιτεί από το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας και τον υπουργό, Άδωνι Γεωργιάδη, την Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΔΥΠΕ Κρήτης), τον Δήμο Κισάμου και την Περιφέρεια Κρήτης να καλυφθεί κάθε ανάγκη που αφορά την δημόσια υγεία των κατοίκων και επισκεπτών της Κισάμου
Με εκτίμηση
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΟΦΕΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια: