Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΔΥΝΑΜΗ ΕΧΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΜΑΣ ΑΡΧΗ;


 Φαίνεται τελικά ότι δεν έχουμε, ούτε σαν δημοτική αρχή, ούτε σαν πολίτες, την δύναμη να αλλάξουμε τις τύχες μας προς το καλύτερο.
Δύο τρεις μέρες μετά που σηκώσαμε κεφάλι στο σύστημα .... φάγαμε τις πρώτες κατραπακιές. Ακόμα και αυτοί που δεν ήταν ενημερωμένοι από την δημοτική αρχή κατάλαβαν από τα λεγόμενα του διευθυντή του Κ Υ οτι το σύστημα μας τιμωρεί.
✓Μας τιμωρεί που ζητήσαμε προσωπικό όταν υπάρχουν Κέντρα Υγείας που λειτουργούν με λιγότερο.
 ✓ Μας τιμωρούν επειδή είπαμε ότι μπορεί να βρεθούν και ίσαμε 10 οπλίτες και εθελοντές  που θα αναλάβουν τα ασθενοφόρα. Πράγμα που για τους συνδικαλιστές του ΕΚΑΒ σημαίνει ανεργία του κλάδου τους 
✓ Μας τιμωρούν γενικώς επειδή θέλουμε.. το καλύτερο για μας και τα παιδιά μας.
✓ Μας τιμωρούν επειδή ειμαστε και άκρα .... και δεδομένοι.
 Η πληροφορία που είχα το απόγευμα για λιγότερες ενεργές βάρδιες των πληρωμάτων του ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας Κισάμου επιβεβαιώθηκε από τον διευθυντή του, και είναι μια υπενθύμιση για το ποιος κάνει κουμάντο.
Επίδειξη δύναμης με την δημοτική αρχή αποσβολωμένη να παρακολουθεί τα γεγονότα επιμένοντας ότι δεν έχει καμία ευθύνη. 
✓ Έχει όμως γιατί χάνει την μια υπηρεσία πίσω από την άλλη και μάλιστα στην θητεία της.
✓ Έχει γιατί το Κέντρο Υγείας είναι δικό της και δεν είναι του εκάστοτε διοικητή, ούτε των οδηγών ούτε των γιατρών, αλλά μοναδικό αποκούμπι των δημοτών της. 
✓ Έχει γιατί ο δημότης που την ψήφισε την ψήφισε για να έχει όλα αυτά που θα τον κάνουν να ζει και να αισθάνεται ασφαλής και σίγουρος.
✓ Έχει όπως έχουν και οι άνθρωποι της αντιπολίτευσης, και όλοι μας που μπορούμε να επηρεάσουμε καταστάσεις και ανθρώπους ώστε το Κέντρο Υγείας Κισάμου να παραμείνει ζωντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: