Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 11 Ιουνίου 2022

ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΝΕΡΑΚΙ

Έγραψε πριν κάμποσες μέρες ο πρώην Δήμαρχος κ. Σταθάκης στην σελίδα του 
Ύδρευση: πρώην συνδέσμου Περβολακίων, από τις πηγές Μεσαυλίων.
Πέρασαν τρία χρόνια !!! εύχομαι να μην περάσει και ο τέταρτος, για να αποκτήσουν ξανά το τρεχούμενο, με φυσική ροή νερό οι 8 κοινότητες, των δήμων Κισάμου (6) και Πλατανιά (2). Αυτό, είχα δηλώσει  ότι θα συμβεί στον νεοεκλεγέντα τότε δήμαρχο, που δεν με άφησε, να δώσω λύση, εντός του καλοκαιριού του 2019.
Η αλήθεια ειναι οτι αυτά τα χωριά πλέον υποφέρουν όπως μεγάλο πρόβλημα έχει και η Φαλάσαρνα και η Γραμβούσα αλλά και το Λαφονήσι. Δεν ξέρω τι θα γίνει με τα Μεσαύλια κι αν μπορεί ευκολα, που δεν φαίνεται, να αποκατασταθεί το δίκτυο που το πήρε ο ποταμός το 2019, αλλά ούτε τα Φαλάσαρνα και η Γραμβούσα θα έχουν αυτό που του υποσχέθηκαν σύντομα -νερό απο τον Ταυρωνίτη με φυσική ροή. Όμως άκουσα σε μια κουβέντα των παραγωγών του Λαφονησιού οτι οι ομάδες παραγωγών έχουν την καλή διάθεση να φτιάξουν  την μια λιμνοδεξαμενή αρκεί να τους παραχωρηθεί. Σίγουρά παράτολμη ενέργεια αλλά όλοι καταλαβαίνουμε για να λένε κάτι τέτοιο πόση ανάγκη υπάρχει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: