Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022

ΧΡΗΣΙΜΑ ΚΑΙ ΜΗ

Χωρίς παρεξήγηση το μόνο μέρος στην Ελλάδα που στην κεντρική του πλατεία δεν υπάρχει καμιά πληροφορία για τις ομορφιές της πόλης ειναι η Κίσαμος. Φυσικά υπάρχει η επιγραφή των ταξί με τα ποσά ανά δρομολόγιο. Μπάστακας μπροστά από το Μουσείο λες και αυτό ειναι το μοναδικό ενδιαφέρον για τον επισκέπτη μας... σε μια περιοχή μάλιστα που δεν έχει και ταξί. 
- Θα μου πείτε αυτό σε πείραξε στην μικρή μας την πλατεία; 
- Και αυτό γιατί απλά δηλώνει πόσο ΔΕΝ αγαπάμε την πόλη μας;
Φυσικά ελεύθερος να μας αποδείξει ο οποιοδήποτε την χρησιμότητα της πινακίδας. Αν μας το αποδείξει τότε πολύ ευχαρίστως να του πω οτι έτσι θα πρέπει να  βάλουμε και μια που να λέει πόσο κάνει το καλαμαράκι στην παραλία, πόσο το πιτόγυρος στην πάνω μεριά και πόσο το δρομολόγιο για Μπάλο και Γραμβούσα ιδιωτικά ή απλά. 
Αυτή η πινακίδα ειναι χρήσιμη στην πιάτσα των ταξί κι ας με συγχωρέσουν οι φίλοι ταξιτζήδες για το σχόλιο.
Είμαι σίγουρος οτι θα πέρασε και απο το μυαλό του προέδρου της κοινότητας της πόλης αλλά δεν βρήκε την ώρα να την τοποθετήσει στην σωστή θέση....

Δεν υπάρχουν σχόλια: