Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

ΚΑΘΙΖΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΜΩΤΗ

Μετά τις πρόσφατες βροχοπτώσεις της χειμερινής περιόδου επιδεινώθηκε η κατάσταση των ζημιών του οδικού δικτύου που είχαν δημιουργηθεί με τις θεομηνίες του Φεβρουαρίου 2019 στην Επαρχιακή Οδό 01 «Καστέλι – Κεφάλι», όπως ανακοίνωσε σήμερα η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.
Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:
Συγκεκριμένα περί την Χ.Θ. 29+300 πλησίον του οικισμού Κεραμωτής, η καθίζηση του οδοστρώματος, έχει διευρυνθεί με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων να γίνεται με δυσκολία και να υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος.
Επειδή υπάρχει θέμα οδικής ασφάλειας, θα πρέπει να γίνει προσωρινή ρύθμιση της κυκλοφορίας των οχημάτων σε τμήμα πλησίον του οικισμού Κεραμωτή της επαρχιακής οδού 01 «Καστέλι – Κεφάλι», μέχρι η Υπηρεσίας μας να προβεί στην αποκατάσταση των ζημιών της οδού στο τμήμα αυτό.
Η ρύθμιση της κυκλοφορίας θα πρέπει να γίνει για πέντε (5) ημέρες και συγκεκριμένα από την Τρίτη 10 Μαΐου 2022 έως και Σάββατο 14 Μαΐου 2022. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα πραγματοποιείται σε στένωση λωρίδας με εναλλάξ κυκλοφορία των δυο κατευθύνσεων με κατάλληλη σήμανση, που θα τοποθετηθεί σύμφωνα με την μελέτη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που έχει εκπονήσει ο ανάδοχος του έργου και συνοδεύει την ως άνω αναφερόμενη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Αυτή η ανακοίνωση πρέπει να μας ευχαριστεί ..μιας και όπως φαίνεται είχαμε τόσες βροχές απο το 2019 ως και το 2022 στον ποιο άνυδρο τόπο της Κισάμου που δεν προλάβαμε να φτιάξουμε το ένα και μοναδικό δρόμο. Χαλάλι του βρε... αφού γεμίσαμε τις λιμνοδεξαμενές μας με νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: