Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 7 Μαΐου 2022

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΣ Ο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΣΤΗΝ ΡΟΤΟΝΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΣΤΗ ΦΑΛΑΣΑΡΝΑ

 Έπειτα από αλλεπάλληλες προσπάθειες του Δήμου Πλατανιά και  σε συνεργασία με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων, τοποθετήθηκε για άλλη μια χρονιά υπάλληλος στον Ι.Ν. Ιερό Ναό Μιχαήλ Αρχαγγέλου ( Ροτόντα), στην Επισκοπή Κισσάμου.
Ο χώρος θα παραμένει ανοικτός καθημερινά από τις 8:00π.μ., έως και τις 16:00μ.μ.,  από Δευτέρα έως και Κυριακή, (εκτός Τρίτης)  για  τους επόμενους 8 μήνες.
Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Μαλανδράκης Ιωάννης, σε δήλωση του ανέφερε “...ο Δήμος Πλατανιά πραγματοποίησε πρόσφατα εργασίες καθαρισμού του εξωτερικού χώρου και των οδών που οδηγούν σε αυτό το μοναδικό  θρησκευτικό μνημείο, ώστε να αναδειχθεί περαιτέρω και να είναι εύκολα προσβάσιμο στους επισκέπτες του...”
Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα Ασπασία Λουπάκη, μεταξύ άλλων επισήμανε  “ ...η Βυζαντινή Ροτόντα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ αποτελεί σημείο αναφοράς για την ιστορία, τον πολιτισμό και την θρησκευτική παράδοση του τόπου μας. Το γεγονός ότι ο ναός μπορεί να είναι επισκέψιμος όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι πολύ σημαντικό και αναδεικνύει σε ντόπιους και επισκέπτες το πολιτιστικό απόθεμα του Δήμου Πλατανιά...”
Για το καλοκαίρι και όσο θα χρειαστεί θα ειναι ανοικτός και ο αρχαιολογικός χώρος στην αρχαία Φαλάσαρνα, απο την Δευτέρα 9 Μαίου καθημερινά απο τις 8.30π.μ -15.00μ.μ πλην Σαββατοκύριακου. Στο χώρο θα εκτελούνται και ανασκαφές όπως κάθε χρόνο. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: