Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΙΣΑΜΟΥ Ο Γ.Γ ΤΟΥ ΕΟΤ κ ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ

Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Κισάμου πραγματοποίησε χθες το μεσημέρι ο Γ.Γ του Ε.Ο.Τ κ. Δημήτρης Φραγκάκης. Στην επίσκεψη του στο Κέντρο Υγείας, συναντήθηκε με την διευθύντρια του, ιατρό, κ. Λίτσα Νικολακάκη και συζήτησαν για τα προβλήματα που υπάρχουν αυτήν την δύσκολη περίοδο της πανδημίας. Η διευθύντρια του Κ.Υ εξήγησε στον Γενικό Γραμματέα οτι το Κέντρο Υγείας Κισάμου εξυπηρετεί κόσμο απο τον Σταλό ως και το Σέλινο έχει μόνο δυο γιατρούς αναγκάζοντας τους αγροτικούς γιατρούς αυτήν την εποχή να βοηθούν την κατάσταση, παραμελώντας λίγο πολύ τα χωριά. Τους καλοκαιρινούς μήνες η κατάσταση είναι πολύ πιο δύσκολη αφού μόνο οι τρεις τουριστικοί προορισμοί της Κισάμου, έχουν πάνω απο 15.000 τουρίστες καθημερινά, συν τον πληθυσμό της Επαρχίας εξυπηρετούνται με το ελάχιστο  προσωπικό και ένα ασθενοφόρο.  
Τόνισε δε στον Γενικό Γραμματέα οτι το Κέντρο Υγείας Κισάμου είναι το δεύτερο μεγαλύτερο εμβολιαστικό κέντρο του Νομού και ήδη μέσα σε 15 μέρες έχουν εμβολιαστεί 700 άτομα και απο τις δυο επαρχίες Κισάμου και Σελίνου, ενώ τις επόμενες μέρες ξεκινάει και η δεύτερη δόση του εμβολίου.
Στο περιθώριο της συζήτησης η κ. Νικολακάκη τόνισε για το πρόβλημα του Μπάλου και του Λαφονησιού αναφέροντας στο κ. Φραγκάκη οτι πρέπει να προσεχθούν σαν κόρη οφθαλμού αυτοί οι δυο προορισμοί στο Νομό αλλά και για την περιοχή διασφαλίζοντας όσο είναι καιρός το μέγεθος της καθημερινής επισκεψημότητας των.

Δεν υπάρχουν σχόλια: