Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΝΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ Β' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ

 Απαντήσεις και σκέψεις
Κατ' αρχάς ξεκινώντας την κουβέντα -σκέψη και απάντηση σε όσα ακούστηκαν, ευχαριστούμε πρώτα το blog που ανάρτησε την πρώτη αλλά και αυτή την την επιστολή, κατανοώντας ακριβώς τι θέλουμε να πούμε με τα γραφόμενα μας.
Ας γνωριστούμε λοιπόν:
Χριστίνα Παπαδάκη-Χατζηδάκη
Νίκη Θεοδωράκη-Καπή
Χρυσούλα Σφακιανάκη- Δασοπούλου
Αργυρώ Κατάκη- Καλογεράκη
και Ελένη Πρεδευτάκη
Εμείς είμαστε για όσους δεν ξέρουν ή ποτέ δεν άκουσαν ο Σύλλογος Γονέων του Β' Δημοτικού Σχολείου Κισάμου. Επειδή ο ρόλος μας δεν είναι μόνο ο προσδιορισμός του κρέατος στα σουβλάκια, όπως κατηγορηθήκαμε, θέλουμε απο το βήμα που μας δίνει ο κ. Παπαδάκης να εκθέσουμε τον αγώνα μας σαν σύλλογος τα χρόνια αυτά που ασχοληθήκαμε με το σχολείο και τα καθημερινά του θέματα, μικρά και μεγάλα.
Ο πρώτος μεγάλος αγώνας και ιδιαίτερα δαπανηρός ήταν η αλλαγή της κουζίνας του σχολείου (δηλ. ντουλάπια-κουρτίνες- ηλεκτρική κουζίνα-ψυγείο-βάψιμο και ότι άλλο χρειάστηκε). 
Οι τουαλέτες απόκτησαν όλα όσα θα έπρεπε για να είναι λειτουργικές (και από άποψη υγιεινής και απο άποψη καθαριότητας).
Οι εκπαιδευτικοί μας ζήτησαν επιτραπέζια παιχνίδια και με τα χρήματα του συλλόγου και τις γνωριμίες των μελών με επαγγελματίες αποκτήθηκαν 30 παιχνίδια γνώση και ευφυίας, που μας ζητήθηκαν.
Τα Χριστούγεννα ζητάμε απο τα παιδιά μικρά δωράκια για ανταλλαγή δώρων. Δεν φέρνουν όλα. Την διαφορά την καλύπτει ο σύλλογος.
Η βασιλόπιτα! Τα άτομα του συλλόγου με κόπο φτιάχνουν κάθε χρόνο 6 λαμαρίνες φούρνου για να μοιραστεί σ όλα τα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς με δώρο που αντιπροσωπεύει το φλουρί αγορασμένο και αυτό απο τον σύλλογο και τα υπόλοιπα προσφορά καλύτερης τιμής απο ντόπιο επαγγελματία.
Τις Απόκριες διοργανώνουμε πάρτι-μασκέ με μουσική (DJ πληρωμένο απο τον σύλλογο), φαγητό αγορασμένο απο τον σύλλογο με τον κόπο του ψησίματος και φτιαξίματος απο τον σύλλογο και με μαγαζιά που προσφέρουν για να έχουμε περισσότερα έσοδα για το σχολείο. Στο άρμα δε της παρέλασης που εκπροσωπεί το σχολείο (μικρό ή μεγάλο) πάλι εμείς οι πέντε προσπαθούμε και αγωνιζόμαστε. Τέλος το δώρο της Δημοτικής ανάμνησης των παιδιών της ΣΤ' τάξης που φεύγει, πάλι ο σύλλογος δραστηριοποιείται για το προσφέρει.
Ίσως αυτή η κίνηση φανεί ως απολογιστική δράση του συλλόγου, χωρίς να είναι μόνο αυτά, αλλά θα χρειαστούμε χρόνο αρκετό για να μάθετε τον αγώνα μας και τις αγωνίες μας. Ο σύλλογος των εκπαιδευτικών μπορεί να βεβαιώσει του λόγου το αληθές.
Δεν είναι λοιπόν απολογισμός, αλλά ενημέρωση, για όσους δεν ξέρουν, δεν ενδιαφέρονται ή θεωρούν όλες τις δράσεις δεδομένες.
Ερχόμαστε στην απόφαση που ο σύλλογος πήρε για να κλείσει και το σχολείο :
- Δευτέρα η δασκάλα με τον covid-19 ήρθε δυο ώρες στο σχολείο. Αδιαθέτησε και έφυγε. Σάββατο ενημερωθήκαμε για το θετικό τεστ, όμως όλη την βδομάδα τα παιδιά πήγαιναν κανονικά σχολείο, στις αίθουσες τους και είχαν δίπλα τους και τους δασκάλους των ειδικοτήτων μπαίνοντας σε όλα τα τμήματα όπως και σε άλλα σχολεία. Δευτέρα σήμερα άνοιξε κανονικά το σχολείο, Τρίτη θα γίνουν τα τεστ σε όποιον θέλει (παιδί, γονιό ή εκπαιδευτικό) απο το τμήμα που έκλεισε και ενδεχομένως τα αποτελέσματα να βγουν την Παρασκευή. 
Μέχρι τότε τι γίνετε; Αν έχουμε 2-3 ή και 10 θετικά κρούσματα και όταν δίνονται με προσωπικό μήνυμα που αν θέλει ο θετικός το κοινοποιεί, είναι φανερό οτι πάλι η εκπαιδευτική κοινότητα του 2ου δημοτικού σχολείου μένει έξω. 
Πως μπορούσαμε να το αποφύγουμε, εκτός το κλείσουμε το σχολείο για 2-3 μέρες. Αυτό είπαμε και αυτό προτάθηκε απο τον σύλλογο. Σαν γονείς πια το ανακοινώσαμε επειδή υπάρχουν παιδιά, γονείς αλλά και εκπαιδευτικοί, με πολύ σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, που δεν πρέπει να ρισκάρουν τίποτα και για κανέναν.
Για όλους αυτούς τους λόγους και την απο καρδιάς αγανάκτηση για τον αγώνα που κάναμε για τα παιδιά μας -παιδιά σας και ανταπόκριση δεν βρήκαμε γιατί είναι πολύ εύκολη η κριτική του καναπέ σας ευχαριστούμε όλους που ποτέ δεν μας στηρίξατε σε τίποτα. 
Όλες οι εμπλεκόμενες (πρώην πια) του παραιτηθέντος συλλόγου του Β' Δημοτικού σχολείου Κισάμου.

Υ.Σ Το παιχνίδι των ανταπαντήσεων καταλαβαίνεται πως δεν γίνεται, γι αυτό τα ονόματα των μελών του συλλόγου είναι γνωστά. Όποιος θέλει επί προσωπικού ευχαρίστως να τον ενημερώσουμε για όλα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: