Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

ΤΑΡΣΑΝΑΣ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ ΓΡΑΜΒΟΥΣΑΣ

Ταρσανάς αρχαία ναυπηγική μονάδα. Βρίσκεται σε δύσκολο σημείο και στην μέση του ακρωτηρίου της Γραμβούσας και κοιτάζει ανατολικά. Αν και σήμερα βρίσκεται πολύ ψηλότερα από την ίσαλο γραμμή της θάλασσας κάποτε θα ήταν ένα με αυτήν αφού σε εκείνο το σημείο η ανύψωση του ακρωτηρίου από τον σεισμό του 365 μ.Χ είναι κοντά στα 6-7 μέτρα και ίσως να την χρησιμοποιούσαν οι ψαράδες, οι πειρατές, οι κάτοικοι του αρχαίου ακρωτηρίου Κώρυκος, σαν καρνάγιο. 
500 μέτρα βορειότερα βρίσκεται η αρχαία πόλη-ιερό Άγνειο
Το ύψος της είναι πάνω από 40 μέτρα έχει φυσικά μπαζωθεί από τον καιρό αλλά και από τους βράχους που έχουν πέσει κατά καιρούς από τους μικροσεισμούς, το βάθος της γύρω στα 100 μέτρα. Η πρόσβαση είναι δύσκολη, παλαιότερα υπήρχε μονοπάτι από βόρεια, σήμερα είναι σε κακή κατάσταση. Με βάρκα και με πολύ καλό καιρό. 

Η σπηλιά είναι γεμάτη από αγριοπερίστερα και φωλιάζει και ένα θαλασσοπούλι η γνωστή σε μας Αρτένα. Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ο αγαπημένος χώρος αναρριχητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: