Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

ΚΥΡΙΕ ΣΧΕΤΑΚΗ ΕΧΕΤΕ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ "ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΑΣ"

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΑΘΑΚΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ
Στην συνέντευξη του κ. Σχετάκη Αντώνιου πρώην δημάρχου Καστελίου στο διαδικτυακό ιστότοπο biskotto.gr και στις επιστολές που δημοσίευσε σε έντυπα μέσα ενημέρωσης, Νέοι Ορίζοντες και Χανιώτικα Νέα.
          Με ιδιαίτερη χαρά ακούσαμε την φωνή του κ. Σχετάκη μετά από 7 χρόνια! Από το 2012 είχε επέλθει η «αφωνία» του, σε δημόσιες τοποθετήσεις για τα δρώμενα της Κισσάμου.
Ξαφνικά «όλως τυχαίως» ο κ. Σχετάκης αποφάσισε να συμβάλει στην διαμόρφωση εκλογικού αποτελέσματος και να επηρεάσει την κοινή γνώμη, όπως έχει συνηθίσει να κάνει σε όσες εκλογικές διαδικασίες ήταν εκτός της πρώτης προτίμησης πολιτών  για να είναι επικεφαλής συγκρότησης συνδυασμού από το 1990 και μετέπειτα.
      Ιδιαίτερα το 2006 που δεν ήταν ο εκλεκτός από την τοπική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ για υποψήφιος του Καποδιστριακού Δήμου Κισσάμου,  όχι μόνο δεν τήρησε αυτό που είχαν δεσμευθεί όλοι οι προτεινόμενοι, ότι θα συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο του προκρινόμενου,  αλλά προχώρησε στο να γίνει ειδικός συνεργάτης στο Δήμο Μηθύμνης ώστε να μεθοδεύσει την «εκδίκησή» του, που την πήρε το 2010 (μαζί και  με άλλους που… σιγόνταραν) επιβάλλοντας ένα Δήμαρχο (που αυτός και ευτυχώς πολλοί συνδημότες μας γνωρίζουν πώς τον ονομάτιζε από το 2012 και μετά), αλλά κυρίως μια Δημοτική Αρχή που κράτησε στάσιμη την αναπτυξιακή προοπτική της Κισσάμου. 
Τον όρισαν αντιδήμαρχο Κισσάμου όμως τον επόμενο χρόνο του πήραν τη «χαρά» απαλλάσσοντάς τον  από τα καθήκοντα του ως ακατάλληλο.
 Ποιον; 
Το «Τοτέμ» της Αυτοδιοίκησης της Κισσάμου, τον επί 16 χρόνια Δήμαρχο Καστελίου. 
 Κι από ποιον;
Aπό έναν Δήμαρχο που δεν μπορεί να διαβάζει ούτε αυτά που του έγγραφε ο ίδιος ο κ. Σχετάκης  και οι λοιποί ‘’τεχνοκράτες’’. Ούτε μπορεί να αρθρώσει μια πολιτική πρόταση για ένα θέμα…
 Ο κ. Σχετάκης δεν μίλησε ποτέ γι’ αυτό το πρωτοφανές γεγονός  για τα ελληνικά δεδομένα, ένας δήμαρχος θητείας 16 ετών να κρίνεται ως ακατάλληλος για αντιδήμαρχος…
        Πήρε σιωπηλά και πάλι  την εκδίκηση του  δίπλα μου το 2014. Το ότι δεν προσέλαβα ειδικό συνεργάτη μηχανικό, άτομο της προτίμησής του, ήξερα ότι θα μου το φύλαγε, οπότε δεν μου προξένησε καμία εντύπωση που έγινε και πάλι ο υποβολέας της ίδιας παρέας που τον έφτασε στον «πάτο» της πολιτικής του διαδρομής. Ξεχνάει μια λεπτομέρεια ότι ο κόσμος της Κισσάμου μας γνωρίζει όλους πλέον.. 
        Τον ευχαριστώ για τις συμβουλές του και του επιστρέφω τους όρους «Αυταρχικότητας» και «μη συνεργασίας», όρους που καθόριζαν την αυτοδιοικητική του πορεία. Έδειξε επιπλέον ότι τον πείραξε το γεγονός ότι γίνονται έργα στην πόλη της Κισσάμου και ότι δεν θα είναι «μόνιμα» αυτά που κατασκευάστηκαν επί θητειών του. Οι εποχές αλλάζουν και χρειάζεται να προσαρμοζόμαστε στις απαιτήσεις του παρόντος και του μέλλοντος. Δυστυχώς ο κ. Σχετάκης έχει μείνει στην εποχή του και στην «μοναδικότητά» του. Πολύ σωστά αναφέρει και είναι δική  του ευθύνη η παραλαβή ενός ‘’κουτσουρεμένου’’ σχεδίου πόλεως δίχως σύνδεση περιφερειακών δρόμων και περιοχών που έμειναν εκτός σχεδίου με επινοήσεις πέραν από κάθε λογική. 
Θα μπορούσε να μας απαριθμήσει ένα έργο του για την πόλη της Κισσάμου «ως Καστελιανός» που σχεδίασε και υλοποίησε είτε ως Αντιδήμαρχος είτε  ως μέλος , της προηγούμενης δημοτικής αρχής 2011-2014;
        Εμείς κ. Σχετάκη και δημοκράτες είμαστε και συλλογικά αποφασίζουμε και εκτελούμε τις αποφάσεις μας. Τα λάθη μας τα διορθώνουμε, συνεργαστήκαμε με όλες τις συλλογικότητες  του δήμου μας, τις επιχορηγήσαμε και τις βοηθήσαμε στο έργο τους, ανεξαρτήτως των επιλογών που έκαναν ή κάνουν οι επικεφαλής τους. Επιπλέον μελετήσαμε και υλοποιήσαμε  έργα  στην Πόλη της Κισσάμου(ασφαλτοστρώσεις, παιδικές χαρές, αλλαγή αμιαντοσωλήνων, αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων)  και σε όλο το Δήμο μας. 
Υ.Γ. Όσες κατευθυνόμενες προσπάθειες και εάν γίνονται από κάποια τοπικά ΜΜΕ και τοπικούς «παράγοντες» για να υποβαθμίσουν το έργο μας ή να προβάλλουν και να αναδείξουν  «φαντάσματα» του παρελθόντος, οι πολίτες μας γνωρίζουν,  πεισμώνουν και ολοένα και περισσότερο δείχνουν την αγάπη και στήριξή τους στα πρόσωπά μας και στον Συνδυασμό «Κίσσαμος Πορεία Ανοδική» ως την εγγυήτρια δύναμη για να προχωρήσει αυτοδιοικητικά ο Δήμος μας.      
Ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Κισσάμου
Σταθάκης Θεόδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: