Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

ΤΑ ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2019

Τέσσερις κάλπες είναι πολλές ειδικά σε αυτούς που κάθονται σαν εφορευτική επιτροπή... 
Εδώ κουραστήκαμε εμείς να ψηφίσουμε, φαντάσου να κάθεσαι 12 ώρες και να ακούς το κοντό και το μακρύ του καθενός.
Τέλος καλό όλα καλά.. αν και επιτέλους ας το κάνουμε ηλεκτρονικό το ψήφισμα...εδώ χειριζόμαστε τους προσωπικούς λογαριασμούς μας ιντερνετικά, στην ψήφο θα κολλήσουμε..
- Παπαδάκης Ιωάννης της Μαρίας και του Κωνσταντίνου ημερομηνία γέννησης ένας αριθμός 15ψήφιος, μετά άντε μια γραμμή με τον κόκκινο στυλό πάνω στο όνομα σου για να μην ξαναψηφίσεις... 4 σφραγίδες στρογγυλές, τέσσερα  φακελάκια και πάει λέγοντας... ευτυχώς γλυτώσαμε το σάλιωμα.
Κλείνουν οι κάλπες άντε 3-4 ώρες να κουταλομετράς σταυρούς, να δεις αν είναι ίσιοι, αν είναι σημαδεμένα τα ψηφοδέλτια, αν έχουν δακτυλικά αποτυπώματα παράξενα και λέμε ότι είμαστε μια προηγμένη χώρα... περισσότερος ο χαβαλές από την σοβαρότητα της κατάστασης.
41 ψηφοδέλτια για τις Ευρωεκλογές ..άντε να τα πάρεις ένα -ένα, πρώτη φορά άκουσα από δικαστικό... διαλέξτε (τι είναι πορτοκάλια;), και αρχίζεις να τα παίρνεις με την σειρά - εδώ χρειάζεσαι το σάλιο που δεν βάζεις στον φάκελλο- και ξαφνικά στην μέση της κατάστασης γυρίζεις και λες στην δικαστικό
- Το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ δεν βρίσκω;
Άντε τώρα να της εξηγήσεις της γιαγιάς ότι το ΠΑΣΟΚ το λένε τώρα ΚΙΝΑΛ ....
Και αφού ξεμπερδεύεις με τα διαδικαστικά πανω απο λεπτό να πάρεις τα 41 ψηφοδέλτια, μπαίνεις στο παραβάν και τα πετάς όλα στα σκουπίδια μιας και ο γιος σου ή ο "γνωστός" σε έχει προμηθεύσει με το "νικητήριο".
Εδώ να δεις λάθη αφού σου έχει δώσει και για τις περιφερειακές, και για τα τοπικά και για τα δημοτικά..
Ποιο ψηφοδέλτιο πάει και που;
Σε βοηθά όμως η καλή δικαστικός, μιας και αυτή μπορεί να μπει μόνο στο παραβάν μαζί σου...μόνο αυτή...βέβαια την συζήτηση την ακούν όλοι ως το τέλος του διαδρόμου.
-Παιδάκι μου βάλε το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας όχι κανένα άλλο..
Μυστική ψηφοφορία σου λέει ο άλλος...από το διάλεξε στο πιάσε μια Χρυσή Αυγή στα φωναχτά.
Πριν κάμποσα χρόνια-αληθινή ιστορία επιβεβαιωμένη- τότε που το Καστέλλι ήταν ανάμεσα στους δυο ποταμούς και ο Δήμαρχος ήταν κύριος των πάντων, σε ένα φάκελλο βρέθηκε και ένα πεντακοσάρικο..., ο ταλαίπωρος απο την αγωνία και την αφέλεια του δεν άνοιξε το βράδυ το φάκελλο που του είχε δώσει ο γνωστός του, έτσι τον έριξε όπως ήταν με το ψηφοδέλτιο και το 500άρικο.. άκυρος ο ψήφος και πάει και το 500 που τότε ήταν 2 μηνιάτικα.
Και μεις περιμένουμε τέταρτη μέρα να δούμε πόσους σταυρούς πήραμε και πήρανε...φαντάσου να πανηγυρίζεις οτι βγήκες και να μην έχεις βγει....
Ελλάς 2019 και συνεχίζουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: