Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

ΑΕΡΙΝΟΣ

 Αερινός και Φελεσιανά υψόμετρο 700 μέτρα κάτοικοι 6. Τέσσερις στον Αερινό και 2 στα Φελεσιανά ...στα Σαψιανά, Νταμπασιανά ουδείς. 
Στα Φελεσιανά βρίσκεται και η μεγάλη ελιά του Αερινού, ιδιοκτησίας Αντώνη Καστρινάκη, που έχει ανακηρυχθεί από τον Σύνδεσμο Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης (ΣΕΔΗΚ) ως μνημειακή. Βρίσκεται σε υψόμετρο 700 μ και είναι εντυπωσιακή γιατί εκτός από την ηλικία της έχει μια ειδική μορφολογία και αισθητική με πολλές πέτρες ενσωματωμένες στον κορμό της.
Σύμφωνα με τις μετρήσεις, η περίμετρος του κορμού στην βάση του είναι 14,60 μ ενώ η σε ύψος 1μ από το έδαφος είναι 11,5 μ.. Κατά τις εκτιμήσεις, η ηλικία του δέντρου υπερβαίνει τα 2.500 έτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: