Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

ΑΦΟΥ ΤΟ ΛΕΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ.....

Ακόμη κι αν δεν υπάρξει συνεργασία μεταξύ δύο συνδυασμών για να εκλεγεί ο νέος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, μετά το αποτέλεσμα που έβγαλε η κάλπη των εκλογών, ο νέος επιμελητηριακός νόμος λύνει το «γόρδιο» δεσμό!
Σύμφωνα λοιπόν με τον Ν. 4497/2017, που φέρει τη «σφραγίδα» του πρόσφατα παραιτηθέντος Γ.Γ. Εμπορίου, Αντώνη Παπαδεράκη, στο άρθρο 73, παράγραφος 7, αναφέρεται ότι… «ως πρόεδρος του Επιμελητηρίου ανακηρύσσεται ο επικεφαλής του συνδυασμού που συγκέντρωσε τουλάχιστον το 50% των ψήφων.
Αν κανείς συνδυασμός δεν συγκέντρωσε αυτό το ποσοστό, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου εκλέγεται με απόλυτη πλειοψηφία από το Διοικητικό Συμβούλιο, μεταξύ των επικεφαλής των συνδυασμών που συμμετέχουν σε αυτό, κατά την πρώτη συνεδρίαση του οργάνου, η οποία λαμβάνει χώρα εντός δεκαπέντε (15) ημερών από την εκλογή του Διοικητικού Συμβουλίου και κατόπιν πρόσκλησης της απερχόμενης Διοικητικής Επιτροπής ή, αν αυτή παραληφθεί, του διοικητικού προϊσταμένου του Επιμελητηρίου.
Αν κανείς από τους υποψήφιους Προέδρους δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται στην ίδια συνεδρίαση και ως πρόεδρος εκλέγεται ο υποψήφιος, ο οποίος συγκεντρώνει τη σχετική πλειοψηφία μεταξύ των δύο υποψηφίων που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους στην πρώτη ψηφοφορία. Επανεκλογή του ίδιου προσώπου στο αξίωμα του Προέδρου επιτρέπεται μία φορά μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, η οποία λαμβάνεται με την πλειοψηφία των δύο τρίτων των μελών του».
Δηλαδή, αν ο κ. Ροκάκης δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία στην πρώτη ψηφοφορία, τότε στην δεύτερη, έχοντας την ψήφο των 15 εκλεγέντων μελών του συνδυασμού του, μπορεί να βγει πρόεδρος.
Από εκεί και πέρα, ο νόμος προβλέπει ότι ο β’ αντιπρόεδρος προέρχεται υποχρεωτικά από τον δεύτερο συνδυασμό… «η θέση του δεύτερου Αντιπροέδρου καταλαμβάνεται από υποψήφιο, ο οποίος προέρχεται από το δεύτερο σε ψήφους συνδυασμό, αν αυτός έχει καταλάβει έδρα στο Διοικητικό Συμβούλιο και έχει συγκεντρώσει τουλάχιστον το 30% των έγκυρων ψηφοδελτίων.»
Δηλαδή, βάσει του νόμου, αντιπρόεδρος θα είναι ο κ. Μαργαρώνης.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: