Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΤΕ ΚΑΛΑ ΚΥΡΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ

Αντιγράφω ένα μικρό απόσπασμα απο το κείμενο του Γ. Γεωργακάκη  που δημοσίευσε στα Hania.news σήμερα με τίτλο "Δεν μας τα λέτε καλά κύριοι Δήμαρχοι" καυτηριάζοντας την στάση των δημάρχων Χανίων και Κισάμου στις εκλογές του ΕΒΕΧ.
...Και αν ο Δήμαρχος Χανίων οφείλει να κατανοήσει το προαναφερόμενο, τι να πει κανείς για τον δήμαρχο Κισάμου Θοδωρή Σταθάκη;
Η προεκλογική ανακοίνωση – δήλωση στήριξης του κ. Σταθάκη σε συγκεκριμένο υποψήφιο για την προεδρία του Επιμελητηρίου Χανίων και το κάλεσμα σε όλους τους Κισσαμίτες να τον στηρίξουν – ψηφίσουν (δείτε ΕΔΩ) αποτέλεσε ένα από τα πλέον μελανά σημεία τής μάλλον… μελανής προεκλογικής περιόδου, στη διάρκεια της οποίας έγιναν πολλά και διάφορα, που πρωτίστως δεν τιμούν αρκετούς από τους άμεσα εμπλεκόμενους στο Επιμελητήριο (αλλά και αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα συζήτησης).
Κατ’ αρχήν, ήταν μία παρέμβαση που περισσότερη ζημιά έκανε, παρά βοήθησε τον συγκεκριμένο υποψήφιο. Αυτή είναι η αίσθησή μου.
Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, σημασία δεν έχει το αποτέλεσμα. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι επρόκειτο για μία επιεικώς απαράδεκτη, θεσμικά, πρωτοβουλία και, ταυτόχρονα, εξόχως διχαστική για τους Κισσαμίτες, τους οποίους -υποτίθεται ότι- εκπροσωπεί στο σύνολό τους.
Το γεγονός ότι ο κ. Σταθάκης στο… «διάγγελμά» του (sic) δεν απευθύνθηκε μόνο στους Κισσαμίτες, αλλά φρόντισε ν’ απευθύνει «κάλεσμα προς όλο το Νομό» (!) απλά προσέδωσε… γέλιο σε μία τραγική, θεσμικά, κατ’ τ’ άλλα παρέμβαση. Κοινώς, τραγέλαφος.
Τραγέλαφος που δεν… τελείωσε εκεί καθώς ο κ. Σταθάκης φρόντισε να παραβρίσκεται τις δύο από τις τρεις ημέρες των εκλογών έξω από το Επιμελητήριο Χανίων, τάχα μου για να πουλήσει λαχνούς στους παριστάμενους επιχειρηματίες, με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για την ανέγερση ναού (Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού) στο Σηρικάρι Κισάμου.
Είθε ο Κισσαμίτης Όσιος Νικηφόρος, που γιορτάζει σε μερικές εβδομάδες (4 Ιανουαρίου), να τον φωτίσει…

Δεν υπάρχουν σχόλια: