Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

ΕΚΡΗΞΗ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ....

Πήρε φωτιά ο αντιδήμαρχος και υπεύθυνος των φετινών Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων κ. Μανώλης Δερουκάκης σχετικά με δημοσίευμα σε ιστοσελίδα που εν ολίγοις αναφέρει οτι ο "Δήμος (Κισάμου) όχι μόνο δεν μπορεί αλλά δεν θέλει να δώσει γιορτινό χρώμα στην πόλη" και έγραψε στην δική του σελίδα..... 
Με έκπληξη διάβασα το άρθρο στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Νέοι Ορίζοντες και αυθόρμητα θέλω να γράψω 2-3 σκέψεις που περνάνε από το μυαλό μου. Δεν με απασχολούσε και δεν με απασχολεί τι έκαναν οι προηγούμενοι και οι επόμενοι, αν στόλιζαν αροκάριες και δεν είχαμε ποτέ Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Κίσαμο του μεγέθους της νύχτας των ευχών. Αυτό που με απασχολεί και ενοχλεί περισσότερο είναι η εκμηδένιση των πάντων, θέλοντας να κατηγορήσουμε τον συνήθη ύποπτο, δηλαδή τον Δήμο ο καθένας για τους δικούς του ''ενδόμυχους'' λόγους που προφανώς θα αποδειχτούν εν καιρό (κάτι μου περνάει από το μυαλό, αλλά αυτό είναι από άλλο...δημοσίευμα). Ειλικρινά στεναχωριέμαι, όταν ακόμα και ''πολιτικοί αντίπαλοι'' που μπορεί να μην βρήκαν ποτέ λόγω αρνητικής προδιάθεσης, ούτε ένα θετικό στην παρούσα δημοτική αρχή, αναγνωρίζουν το Χριστουγεννιάτικο χρώμα στην πόλη και τις εκδηλώσεις, μια εφημερίδα να δημοσιεύει ένα τέτοιο άρθρο με σκοπό τι; Να ξεχάσουν όσοι ήταν στην φωταγώγηση του δέντρου μας το Χριστουγεννιάτικο χρώμα; Να ξεχάσουν τα παιδιά το γράμμα που έδωσαν στον Άγιο Βασίλη; Να ξεχάσουν τα μαγικά, τα φουσκωτά παιχνίδια;
Να ξεχάσουν όσοι ήταν στην νύχτα των ευχών την μαγεία της βραδιάς; Τι ακριβώς; Δεν θα περάσω στην ''ουσία'' του άρθρου αφού όσο και αν έψαξα δεν βρήκα. Ειλικρινά και μόνο λυπάμαι γι'αυτό που διάβασα, όχι επειδή είμαι μέρος την δημοτικής αρχής αλλά επειδή γνωρίζω, επειδή γύρισα και μένω στην Κίσαμο επειδή το ήθελα και όχι επειδή απλά τέλειωσα τις σπουδές μου, επειδή αγαπάω αυτόν τον τόπο και χαίρομαι όταν γίνονται πράγματα από όποιον και αν γίνονται. Λυπάμαι όταν εκμηδενίζουμε τα πάντα στον βωμό του τίποτα και της πολιτικής. Δεν έχω ζήσει μέχρι σήμερα τίποτα πιο ανούσιο από την μικροπολιτική. Λυπάμαι. 
Γράψτε για ουσιαστικά και υπαρκτά προβλήματα, εξάλλου όποιος θέλει βρίσκει. Όποιος δεν βρίσκει μπορεί να με ρωτήσει, στους τομείς μου υπάρχουν αρκετά άλυτα θέματα, ελπίζω να καταφέρω να λύσω τα μισά, εξάλλου δεν το κατάφερε κανείς προκάτοχός μου μέχρι σήμερα να τα λύσει όλα. 
Scripta manent.

Δεν υπάρχουν σχόλια: