Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ

 Ένα καταφύγιο αγάπης έστησαν και φέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κισάμου με αφορμή τις γιορτινές ημέρες που πλησιάζουν.
Με το μήνυμα «Χαρίζουμε απλόχερα την αγάπη μας σε όλους τους ανθρώπους και κυρίως σ’ αυτούς που έχουν ανάγκη», από το βιβλίο με τίτλο , «Μια ξεχωριστή μέρα του Μπάρμπα Πανώφ», οι μαθητές της ΣΤ τάξης του σχολείου μας παρουσίασαν ένα θεατρικό δρώμενο εμπνευσμένο από το παραπάνω βιβλίο το Σάββατο 16/12/2017.
Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς μεταμόρφωσαν τη φιλόξενη αίθουσα του Ενοριακού Κέντρου του Αγίου Σπυρίδωνα, σε ένα μαγικό χριστουγεννιάτικο χώρο.
Από τις 5 το απόγευμα του Σαββάτου, φώτα, χαρούμενες φωνές και πανέμορφες χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη φιλαρμονική του Δήμου Κισάμου και της ΙΜΚΣ, αλλά και από τους μαθητές της Στ τάξης, γέμισαν το χώρο της εκδήλωσης , μεταφέροντας όλους μας στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Μοναδικές χειροτεχνίες, στολίδια και κατασκευές είχαν εκτεθεί στο χώρο του bazaar .Όλες οι δημιουργίες ήταν φτιαγμένες από τους μαθητές τους δασκάλους και τους γονείς, με τα υλικά της αγάπης και της έμπνευσης.
Στα γιορτινά τραπέζια που είχαν στρωθεί οι επισκέπτες αντάλλαξαν ευχές με ένα ζεστό ρόφημα.
Αυτή την υπέροχη βραδιά που έζησε το σχολείο μας την υποστήριξε όλη η τοπική κοινωνία , φορείς και πολίτες. Τους ευχαριστούμε για την τιμή που μας έκαναν. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε, τον ιερέα μας παπα-Μανόλη για την παραχώρηση του Ενοριακού Κέντρου, πάντα κοντά μας με τις ευχές του. Το Δήμο Κισάμου αρωγό στην προσπάθειά μας για καλύτερη ποιότητα σπουδών των μαθητών μας, τη φιλαρμονική του Δήμου Κισάμου, όπου για δεύτερη χρονιά μας χάρισε όμορφες χριστουγεννιάτικες μελωδίες, την Ενορία Αγίου Αντωνίου για τα τραπέζια που μας έδωσε για τις ανάγκες της εκδήλωσης, τους γονείς των μαθητών μας για την ποιοτική και ουσιαστική τους παρουσία στη εκδήλωση, τους μαθητές μας για την όμορφη χριστουγεννιάτικη γιορτή που μας παρουσίασαν, τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας για τη συνεργασία τους και ιδιαίτερα τους εκπαιδευτικούς της Στ τάξη, τη μουσικό μας κ. Έφη, πρωταγωνιστές αυτής της εκδήλωσης .
Επίσης να ευχαριστήσουμε όλους όσους πρόσφεραν δώρα: .......
....ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΣΥΝΚΑ, ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ, Κοσμάς Μάνος, Φουντουλάκης Αλέξης, Χαρτζουλάκη Αρχοντούλα, Ξυπολιτάκη Ιωάννα, Μαζοκοπάκης Ιωάννης, Γιακουμάκη Αντωνία, Κουνελάκης Γιώργος, Χαιρετάκη Ιωάννα, Χαρτζουλάκης Στέλιος, Μυλωνάκης Δημήτρης, Αμαρένα, Βαβέλ, Πατεράκης Θεοχάρης, Γιωργακάκης Γιώργος (to steki), Μετζιδάκης Μιχάλης, Πετράκης Σπύρος-Νίκος, Φιωτάκη-Παπαδάκη Σοφία, Κυριακογιαννάκης Μανόλης, Γεωργουλάκης Νίκος, Παπαδογιάννης Νίκος, Βεργεράκη Ρουμπίνη, Σχοινοπλοκάκης Φίλιππος, Βερυκάκης Αντώνης, Μπαριωτάκης Βασίλης/Κωστής, Ηλιάκης Δημήτρης, Κώνστα Μάρω, Κουκουράκης Κωστής, Γερμανός (Γλαρίτη Δήμητρα), Κατάκη Αγγελική (ecoway), Κουφάκη Μαρία (Αtou), Παπαντωνάκη Μαρία, Bio green (Σταθόπουλος Αντώνης), Δουβλετή (Ενθύμιον), Χαιρετάκη (Ίριδες), Μπικάκης Μιχάλης, Μουρουζίδη, Πάμε πακέτο, Μάρω Κώνστα, Σκαράκη Ελένη, Coffee & more (Μουντάκης Κωστής), Γιαννουδάκης, Ζαχαροπλαστείο Σημαντηράκης, Δερμιτζάκη Εμμανουέλα, Κουφάκης Γιώργος, Σκασιαρχείο, Κουρείο Μαρεντάκης, Παπαδάκη Χριστίνα, Μωραιτάκη Πόπη, Βλαστάκη Γιούλη, Miss Afrodite, Πασχάλη Ειρήνη, Περαθωράκης Γιάννης, Στημαδωράκης (Agora Market), Αντωνομανωλάκη Κατερίνα, Τσιριωτάκη Βάνα, Κλεοπάτρα Κυριακάκη, Καλογεράκης Μιχάλης, Ρεβελάκης Γιάννης, Ρούστομ Αλέξανδρος, Κατάκης Παντελής, Φαραγγιτάκης Μανόλης, Καστανοπουλάκης, Πατεράκης Στέλιος, Ραισάκης Αλέξανδρος, Aquerdo, Οβελιστήριο Πικάντικο, Οβελιστήριο Castello, Κρετεμπορική Γιαννενάκης, Μυλωνάκης Γιάννης, Fresh Day, Χαιρετάκης (αρτοποιείο),
Πνευματικάκης(οινοποιείο), Ροδουσάκης (πρατήριο υγρών καυσίμων), Μικρός Πειρατής, Κωνσταντουλάκης Μανόλης, Ζουριδάκη Αγγελική, Βαρουχάκης Κων/νος, Τζουγανάκης Περικλής, Σταματάκης Σταμάτης, Χαλκιαδάκη Ελένη, Χαιρετάκης Τάσος, Δεσποτάκης Δημήτρης (Vodafone), Στέφανος Γαζής, Χαρτζουλάκη Ιωάννα, Αποστολάκης Σπύρος, Λελεδάκης Ανδρέας, Ροδουσάκης Wines, Κακαουνάκης Γιάννης, Σαπουνάκης Μανόλης, Κουτσουνάκης Νίκος, Χαιρετάκης Μιχάλης, Κοκκίνου Βανέσα και όλους τους ανώνυμους.
Κι εμείς όλοι, σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε, και προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις των παιδιών μας για ακριβά δώρα, ας θυμηθούμε ότι κανένα δώρο δεν ικανοποιεί περισσότερο ένα παιδί, από την αγάπη και τη ζεστή αγκαλιά των γονιών του.
Ευχόμαστε, το δικό μας «Αστέρι των Μάγων» να μας οδηγήσει στο δρόμο της αγάπης, της δικαιοσύνης, της κοινωνικής αλληλεγγύης, κατά πώς θα ήθελε ή ονειρεύεται ο καθένας!
Καλές γιορτές σε όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: