Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

ΕΚΔΗΛΩΣΗ 2oυ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ KIΣAMOY ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS

Tην Πέμπτη 12 Μαΐου 2016 πραγματοποιήθηκε στο Τσατσαρωνάκειο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου εκδήλωση για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ «Mit dem interaktiven Kulturkoffer durch Europa reisen – Tαξιδεύοντας στην Ευρώπη με τη διαδραστική βαλίτσα του πολιτισμού». Το πρόγραμμα υλοποιείται στο 2ο Γυμνάσιο Κισάμου κατά τα σχολικά έτη 2014-2015 και 2015-2016 και εντάσσεται στη δράση ΚΑ2-Στρατηγικές συμπράξεις μεταξύ σχολικών μονάδων - με σκοπό τη συνεργασία για καινοτομία και ανταλλαγή καλών πρακτικών. Οι συμμετέχοντες μέσω των δραστηριοτήτων που προσφέρουν τα σχέδια μαθησιακής κινητικότητας έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις ικανότητές τους. Δίνεται επίσης η δυνατότητα να βελτιώσουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες, να έρθουν σε επαφή με μια νέα κουλτούρα και πολιτισμό και να αναπτύξουν το αίσθημα της ευρωπαϊκής ταυτότητας. 
Τα σχολεία με τα οποία συνεργάστηκε το 2ο Γυμνάσιο Κισάμου ήταν από τις χώρες Ουγγαρία, Πολωνία, Εσθονία και Τουρκία, των οποίων αποστολές εκπαιδευτικών και μαθητών συμμετείχαν στην εκδήλωση λόγω της πέμπτης συνάντησης εταίρων που πραγματοποιήθηκε στην Κίσαμο και τα Χανιά το χρονικό διάστημα από 8 Μαΐου έως 14 Μαΐου 2016. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Κισάμου, κ. Βασίλης Γλαμπεδάκης, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό, η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου Κισάμου κα. Κατερίνα Πατερομιχελάκη, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Κισάμου, κ. Μανόλης Δερουκάκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Προβολής Γραμβούσας, κ. Θανάσης Δεικτάκης, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατάνου κ. Κατερίνα Νικολακάκη, ο Πρόεδρος της Νεολαίας Κισάμου, κ. Χρήστος Μαρούγκας, διευθυντές και εκπαιδευτικοί του 2ου Γυμνασίου Κισάμου και σχολείων της περιοχής, εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Κισάμου, μαθητές και πλήθος κόσμου.
Τον συντονισμό και την παρουσίαση της εκδήλωσης είχε η συντονίστρια του προγράμματος Erasmus+, εκπαιδευτικός Γερμανικής Γλώσσας, κα. Γεωργία Πιπέλη, η οποία αρχικά έκανε μια σύντομη παρουσίαση του Erasmus+, όσον αφορά τη φιλοσοφία του προγράμματος καθώς και τα οφέλη που αποκομίζουν από αυτό οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, τα σχολεία και η τοπική κοινωνία. Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν οι εκπαιδευτικές δράσεις και οι μαθητικές εργασίες που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του έργου «Mit dem interaktiven Kulturkoffer durch Europa reisen», με κεντρικό θέμα τον πολιτισμό, και συγκεκριμένα την αγάπη για τα μουσεία και την Τέχνη, και προβλήθηκαν βίντεο από όλες τις εκπαιδευτικές επισκέψεις στα σχολεία – εταίρους στο εξωτερικό. 
Ακολούθησε μουσικοχορευτικό δρώμενο με παρουσίαση παραδοσιακών χορών και τραγουδιών από τις ομάδες όλων των σχολείων εταίρων, απονεμήθηκαν οι βεβαιώσεις συμμετοχής σε όλους τους συμμετέχοντες του προγράμματος και προσφέρθηκαν αναμνηστικά δώρα στους φιλοξενούμενους από τον Δήμο Κισάμου και από το 2ο Γυμνάσιο Κισάμου. Η εκδήλωση έκλεισε μέσα σε κλίμα συγκίνησης, όταν όλα τα παιδιά μαζί με τους εκπαιδευτικούς έγιναν ένα, δώσανε τα χέρια και τραγούδησαν υπό το φως των κεριών "Εrasmus+" το τραγούδι «We are the world, we are the children», μεταφέροντας σε όλους μηνύματα αγάπης, ειρήνης, αλληλεγγύης και ελπίδας. 
Γεωργία Πιπέλη 
Εκπαιδευτικός Γερμανικής Γλώσσας – Συντονίστρια Erasmus+

Δεν υπάρχουν σχόλια: